Strandröplabda: World Tour-győztes játékos is indul az ob-n

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 12:20
null
Vaida Beáta 2017-ben volt ezüstérmes az U22-es Európa-bajnokságon, egy évvel később pedig Brazíliában nyert World Tour-versenyt (fotó: cev.eu)
U22-es ezüstérmes, egycsillagos World Tour-verseny győztes játékossal bővülhet a hazai mezőny, hiszen a román színekben induló Beáta Vaida inkább Magyarországon játszana.

 

A koronavírus-járvány beütése előtti hónapokat már Magyarországon, a DSZC-Eötvös DSE teremröplabda-csapatában töltötte Beáta Vaida, vagy éppen Vaida Beáta, hiszen a 22 éves játékos családja magyar, Szatmárnémetiben él. Az már a történelem viharainak a hibája, hogy magát sem románnak, sem magyarnak nem vallja igazán, hiszen úgymond „a két ország között ragadtunk”.

A teremben ütőposzton szereplő röplabdázó azonban a homokon képzeli el a jövőjét, még ha a következő idényben – szerződésének eleget téve – játszik a debreceni teremcsapatban. A strandröplabda az igazi világa: 2017-ben Adriana-Maria Matei oldalán ezüstérmet szerzett az U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon, míg 2018-ban szintén vele győzött a Brazíliában, a Miguel Pereirában rendezett egycsillagos World Tour-versenyen.

„Eddig nem gondolkodtam el azon, hogy van esély Magyarországon játszani, de itt jobb az infrastruktúra, sokkal több az lehetőség, megfontolandó, hogy magyar színekben szerepeljek – kezdte Vaida, aki a múlt héten több neves magyar strandröplabdázóval együtt készült Gödöllőn. – Adriana három évig volt a párom, ám sérüléssel küzdött, ráadásul nem is akarta folytatni a strandröplabdát. Az elmúlt időszakban folyamatosan új társat kerestem, de nem találtam, igazából én vagyok az egyetlen profi strandröplabdázó Romániában.”

A folytatás még képlékeny, hiszen a magyar és a román szövetségnek meg kell egyeznie Vaida játékjogáról. Láttunk már példát arra, hogy ez nem megy könnyen, a teremröplabdázó Inneh-Varga Elizabet ügye évek óta húzódik, pedig a budapesti születésű átló hosszú ideje nem játszik a román válogatottban.

„Ismerem Elizát és a történetét is – így Vaida, akivel együtt jön hazánkba edzője, Adrian Pricop is. – Remélem, hogy a két szövetség meg tud egyezni, bízom abban, hogy nem lesz gond. Eddig nem sikerült társat találni nekem, és nem is tudtak támogatni, érthető, ha szeretnék előrelépni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik