Strandröplabda: magyar arany- és bronzérem a bibionei „maratonon”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 19:17
Remek magyar sikerekkel ért véget a hagyományos őszi Beach Volley Marathon az olaszországi Bibionéban: a női hármasok versenyében első lett Bálint Melinda, Háfra Dominika és Szabó Dorottya – a viadal története során először született magyar aranyérem –, míg a páros versenyszámban Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra nyert bronzérmet. Emellett még egy negyedik és két ötödik helyet is szereztek versenyzőink, így minden idők legeredményesebb szereplését zárta a tornán a magyar küldöttség.

A több évtizedes múltra visszatekintő, legrangosabb európai, nem ranglistapontszerző tornán férfi és női párosban, illetve hármasban, valamint vegyes négyesben rendeznek versenyeket. A több mint ötszáz induló között nagyjából harminc magyar versenyző is ott volt a különböző kategóriákban.

A klasszikus, páros versenyszámban (amely az olimpia programjában is szerepel) hat női és egy férfiduónk jutott a 32-es főtáblára, s közülük az idei magyar bajnok Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a bronzérmet, a bajnokságban második Háfra Dominika és Szabó Dorottya az ötödik helyet szerezte meg. A jelenlegi legjobb két magyar kettős a négy közé jutásért éppen egymás ellen játszott, s ezen a meccsen mindössze egy ponttal, 23:22-re nyertek Lutterék (a torna speciális szabályai szerint csak egyetlen, 21 pontig tartó szettet játszanak, és ha 22:22-ig nincs két pont különbség, akkor az a kettős győz, amelyik a következő pontot szerzi).

A többiek közül a bajnoknők testvérei, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti a 9., Bálint Melinda és Harmat Borbála a 13., Müncz-Engelbrecht Amanda és Szikszai Dia a 17., Czene Adrienn és Győri Panna, illetve Marton Tamás és Pető Levente a 25. lett.

A női hármasoknál még ennél is szebb eredmény született, miután Háfra és Szabó, kiegészülve Báéint Melindával egészen a döntőig menetelt, s ott egy olasz triót győztek le 21:16-ra, ezzel megszerezték a torna történetének első magyar aranyérmét. Ugyanitt Czene, Győri és Harmat 5. lett, míg négyesben Háfra és Szabó, Bagics Bencével és Jánossy Bálinttal a 4. helyen zárt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik