A több évtizedes múltra visszatekintő, legrangosabb európai, nem ranglistapontszerző tornán férfi és női párosban, illetve hármasban, valamint vegyes négyesben rendeznek versenyeket. A több mint ötszáz induló között nagyjából harminc magyar versenyző is ott volt a különböző kategóriákban. 

A klasszikus, páros versenyszámban (amely az olimpia programjában is szerepel) hat női és egy férfiduónk jutott a 32-es főtáblára, s közülük az idei magyar bajnok Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a bronzérmet, a bajnokságban második Háfra Dominika és Szabó Dorottya az ötödik helyet szerezte meg. A jelenlegi legjobb két magyar kettős a négy közé jutásért éppen egymás ellen játszott, s ezen a meccsen mindössze egy ponttal, 23:22-re nyertek Lutterék (a torna speciális szabályai szerint csak egyetlen, 21 pontig tartó szettet játszanak, és ha 22:22-ig nincs két pont különbség, akkor az a kettős győz, amelyik a következő pontot szerzi).

A többiek közül a bajnoknők testvérei, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti a 9., Bálint Melinda és Harmat Borbála a 13., Müncz-Engelbrecht Amanda és Szikszai Dia a 17., Czene Adrienn és Győri Panna, illetve Marton Tamás és Pető Levente a 25. lett.

A női hármasoknál még ennél is szebb eredmény született, miután Háfra és Szabó, kiegészülve Báéint Melindával egészen a döntőig menetelt, s ott egy olasz triót győztek le 21:16-ra, ezzel megszerezték a torna történetének első magyar aranyérmét. Ugyanitt Czene, Győri és Harmat 5. lett, míg négyesben Háfra és Szabó, Bagics Bencével és Jánossy Bálinttal a 4. helyen zárt.