Strandröplabda: hétvégén lesz az országos bajnokság döntője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 00:10
Vasárnap lezárul az egész nyarat átölelő MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság: a Lupa-tavon eldől, ki nyeri az autót, a pénzt és persze a legfontosabbat: a bajnoki címet.

No, nem mintha szombaton kezdődne az élet a Lupa-tavon, de a legfontosabb küzdelem a hétvégén következik a kedvelt fürdőhelyszínen: ekkor rendezik meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjét. Kedd óta persze már javában tartanak az utánpótlásdöntők, és szombaton fél 9-től a felnőttek is homokra lépnek, hogy eldöntsék, ki legyen 2019 bajnoka.

Egy éve ilyenkor Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra örülhetett ugyanitt, miután óriási csatában legyőzte az elmúlt egy-két évben legnagyobb kihívónak számító Szabó Dorottya, Háfra Dominika párost. A férfiaknál a később az ifjúsági olimpián negyedik helyig jutó Hajós Artúr, Stréli Bence páros örülhetett, miután élete első felnőttbajnoki címét szerezte meg a Kiss Dániel, Takács Gergely kettős legyőzésével.

Könnyen lehet, vasárnap este kis módosítással ugyanezek a nevek szerepelnek majd a bajnokok névsorában, hiszen az országos bajnokság négy fordulója alapján a nőknél több mint esélyes, hogy ismét Lutterék diadalmaskodnak. A kaposvári páros négyből három fordulóban nyert, és a dunaújvárosi körben csak azért nem, mert akkor törökországi meghívásos versenyen szerepeltek – a lehetőségre a Vasvári testvérpár, Eszter és Zsófia csapott le.

A férfiaknál bizonyos szempontból változatosabb, más szemszögből viszont még egyértelműbb a helyzet. A Strandröplabdázásért SE fiatalja, Hajós Artúr és Benkő Balázs, illetve Oláh Botond és Stréli Bence szinte háziversenyt csinált a sorozatból.

Az idei ranglistapontok alapján nemenként a legjobb 16-16 páros szerepelhet az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság Lupa-tónál rendezendő döntőjében. A nőknél természetesen a Lutter, Szombathelyi duó az első kiemelt, míg a férfiaknál ugyancsak nem meglepő módon a Hajós, Benkő páros.

A korábbiakhoz képest némileg átalakult egy-két páros: sérülés miatt Nagy Kittivel ezúttal Gubicza Laura nevez, míg Dénesi Dalma Gubik Hannával indul. A férfiaknál a terveknek megfelelően Takács Gergely Vincent Lacombe helyett Kovács Zoltánnal nevez. A döntőket az M4 Sport – már-már szokásos módon – élőben közvetíti.

A program
Szombat
8.30 Főtáblás küzdelmek
Vasárnap
8.30 Női elődöntő
9.20 Férfi elődöntő
12.00 Nők, döntő
13.00 Férfiak, döntő
14.00 Nők, a 3. helyért
15.00 Férfiak, a 3. helyért

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik