Strandröplabda: Grúziában játszanak a mieink az olimpiáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.04. 16:37
Az Európai Röplabda Konföderációban (CEV) megtartották a strandröplabda olimpiai selejtezőjének számító Kontinentális Kupa első fordulójának sorsolását. A magyar válogatottak június 29–30-án Grúziában, Batumiban játszanak majd a második fordulóba kerülésért.

Ennél messzebb már nem küldhették volna strandröplabdázóinkat, hiszen a nyolc helyszínből egyértelműen a grúziai a legtávolabbi.

Ráadásul a csoportbeosztás sem éppen a legkedvezőbb a mieink számára. A fiúké még hagyján, hiszen a 36. helyre rangsorolt házigazdák mellett a 15. belgák és a 30. szlovákok kerültek a mieink (25.) csoportjába. Itt a továbbjutást érő első két hely valamelyike egyáltalán nem tűnik elérhetetlennek.

A lányok viszont alaposan belehúztak: itt Grúziát a 38. helyre rangsorolták, viszont melléjük a 12. norvégokat és a 21. törököket kapták a mieink, akik a 27. helyen állnak a legfrissebb ranglistán. Legalább annyi pozitívum van, hogy a mieinknek még majdnem öt hónapjuk van a felkészülésre.

Minden válogatott két-két párossal képviselteti magát a versenyen, s az első számú párosok az ellenfél második számú kettősével játszanak. Ha mindkét mérkőzést egy ország nyeri, úgy 2:0-val megnyerték a találkozót, ha 1:1 az állás, akkor a mindent eldöntő mérkőzésre a kapitányok bármelyik párosukat jelölhetik. A négy válogatottból kettő jut a második fordulóba, amelyet már 2020-ban rendeznek meg. A 40, illetve 38 országot felvonultató versenysorozat végén egy-egy páros jut ki a tokiói olimpiára.

A mieinknél a válogatottba kerülésre az ifjúsági olimpiai negyedik, felnőtt ob-győztes Hajós Artúr, illetve új társa, Benkő Balázs, a nőknél pedig a tavalyi országos bajnokság két döntőse, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, illetve Háfra Dominika és Szabó Dorottya a legesélyesebb.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik