Strandröplabda: francia és szlovén siker Siófokon

Vágólapra másolva!
2018.08.26. 17:58
A férfiak háromszettes fináléjának köszönhetően izgalmasan ért véget a 10 ezer euró összdíjazású siófoki 1 csillagos World Tour-strandröplabdaverseny, amelyen a férfiaknál francia, a nőknél pedig szlovén siker született.

Magyar érdekeltség nélkül, nagy szélben, esőben zajlott az 1 csillagos World Tour-verseny utolsó napja Siófokon. A rossz időjárás miatt bezárt a strand, így kevesen választhatták szórakozásul a rangos nemzetközi torna utolsó napját, pedig látnivalóból nem volt hiány.

„Kissé sokkolt a döntő előtt, hogy ilyen nagy a szél" – mondta már a győztesen megvívott finálé után Tjasa Kotnik, a hatodikként kiemelt szlovén páros egyik tagja. A két Tjasa, Kotnik és Jancar egy éve még a selejtezőbe sem fért be az akkor még szatellitversenynek számító siófoki eseményen, most pedig nyert – nem csoda, hogy madarat lehetett volna fogatni velük.

„Egyáltalán nem számítottam arra, hogy győzünk. Életünk első World Tour-sikere, sőt érme ez, nagyon-nagyon boldog vagyok" – fogalmazott Jancar. „A csoportban kikaptunk egyszer, így a nehezebb ágra kerültünk, de egyszer sem adtuk fel, végig küzdöttünk, és iszonyatosan akartuk az érmet" – tette hozzá Tjasa Kotnik. Itt említenénk meg, hogy a Szabó Dorottya, Háfra Dominika páros az aranyérmestől kapott ki a csoportban, akkor a szlovénok két szettben nyertek a magyar bajnoki ezüstérmes ellen.

Míg a női döntő két játszmában zárult le, a férfiak fináléja a vártnál izgalmasabban alakult. Romain Di Giantommaso és Jérémy Silvestre még szettet sem veszített a döntőig, ehhez képest a litvánok a fináléban egyenlítettek ellenük. Hiába azonban Patrikas Stankevicius és Matas Navickas minden igyekezete, a franciáké lett a tornagyőzelem 2:1 (21:15, 18:21, 15:12).

„Ez a negyedik közös versenyünk, és a francia bajnokság után Siófokon is nyertünk, szuper" – lelkendezett Di Giantommaso. – „Igaz, hogy pont a döntőben veszítettünk először játszmát, de számítottunk a nehéz fináléra. és ettől még értékesett a siker" – tette hozzá Silvestre.

A magyarok legjobb eredményét a Hajós Artúr, Stréli Bence páros érte el, az októberi ifjúsági olimpia indulói a kilencedik helyen zártak.

STRANDRÖPLABDA WORLD TOUR (1*), SIÓFOK
FÉRFIAK
Döntő.
Romain Di Giantommaso, Jérémy Silvestre (francia, 1.)–Patrikas Stankevicius, Matas Navickas (litván, 13.) 2:1 (15, –18, 12)
A 3. helyért. Eric Stadie, Robin Sowa (német, 8.)–Djordje Klasnics, Marko Plavsics (szerb, 5.) 2:0 (18, 19)
Az elődöntőben. Di Giantommaso, Silvestre (francia, 1.)–Stadie, Sowa (német, 8.) 2:0 (16, 18). Stankevicius, Navickas (litván, 13.)–Klasnic, Plavsic (szerb, 5.) 2:0 (12, 16)

NŐK
A döntő.
Tsaja Jancar, Tsaja Kotnik (szlovén, 6.)–Sara Cavretti, Sofia Wahlén (svéd, 9.) 2:0 (19, 12)
A 3. helyért. Satono Isicubo Szatono, Siba Aszami (japán, 3.)–Agata Ceynowa, Martyna Kloda (lengyel, 2.) 2:0 (14, 17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik