Strandröplabda: elkészült a nyíregyházi sportcentrum

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.18. 15:29
Elkészült a nyíregyházi Continental Aréna területén kialakított strandröplabdaközpont: a 14 millió forintba kerülő beruházást pénteken adták át a nyírségi nagyváros sportlétesítménye mellett.

A két, szabványos méretű pályát magában foglaló Hübner Beach Volleyball Centrum avatóján Kovács Ferenc, a Magyar Röplabdaszövetség elnöke, Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, ez a harmadik ilyen sportlétesítmény a városban, a Városi Stadion és sóstógyógyfürdői strand után a belvárosban is lehetőség van használni az állandó jelleggel működő strandröplabdapályákat.

Ez a fejlesztés az önkormányzat, a Nyíregyházi Sportcentrum és a német tulajdonú Hübner-H Kft. közös sikere – jelentette ki a városvezető. Kovács Ferenc emlékeztetett, az idei női röplabda Magyar Kupában győztes Fatum-Nyíregyházának is nagy része van a sportág helyi népszerűségében.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Gumi és Műanyagipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a német társaság nyolc éve rendez amatőr strandröplabda-bajnokságot Nyíregyháza főterén, az eddigi időszakos nyári jelleget szeretnék kiváltani az állandóan üzemelő röplabdacentrummal.

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a stadionban ingyenes, amatőr szintű, de rendkívül népszerű strandröplabdázás zajlik, ha ez a pálya nincs, akkor Nyíregyházán nincsen a most tapasztalható „röplabdaőrület”.

A nagyközönség előtt június 1-jén nyílik meg a Hübner Beach Volleyball Centrum, a cél egy olyan amatőr strandröplabda-klubélet létrehozása, amelyhez (egy klubtagsági belépő kiváltásával) bármelyik röplabdaszerető nyíregyházi csatlakozhat – ismertette Kósa Árpád. A tervek szerint a belépő kiváltása mellett egy jelképes díjat is meg kell fizetniük az érintetteknek.

Az új centrum két pályája alkalmas lesz hazai versenyek megtartására is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik