Strandröplabda: csak egy magyar győzelem Siófokon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.24. 21:36
Tizenkét magyar érdekeltségű mérkőzésből mindössze egy hozott hazai sikert pénteken a siófoki strandröplabda World Tour-verseny főtábláján.

A játéknap során nyolc magyar páros lépett homokra, ám közülük csak a férfiaknál magyar bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence ünnepelhetett: a fiatal duó a hatodik kiemelt japán Nisimura Koicsi, Hatabe Junki kettős ellen diadalmaskodott nagy csatában, három játszmában.

A másik három férfipáros (Benkő Balázs és Oláh Botond, Bán Viktor és Rozgonyi Bálint, Takács Gergely és Jánossy Bálint) egyaránt vereséggel kezdett. Szombaton mindannyian még egyszer pályára lépnek.

A női versenyben minden magyar egység lejátszotta mindkét csoportmeccsét, nyernie azonban egyiknek sem sikerült. Ehhez legközelebb a Hajósékhoz hasonlóan idén magyar bajnok Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra állt, ám ők is előbb 2:0-s, majd 2:1-es vereséget szenvedtek egy cseh, illetve egy szlovák párostól.

A másik három főtáblás magyar egység (Háfra Dominika és Szabó Dorottya, Dénesi Brigitta és Győri Panna, Papp Lujza és Tátrai Nikolett) szettet sem tudott nyerni, így minden hazai duó búcsúzott a további küzdelmektől.

A versenyre 23 országból neveztek, az esemény összdíjazása 10 ezer euró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik