Strandröplabda: Benkő és Hajós már a nyolc között Satunban

Vágólapra másolva!
2019.04.09. 14:04
Folytatták remek szereplésüket az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális Kupára készülő strandröplabdázóink a thaiföldi Satunban megrendezett World Tour-versenyen. A főtábla első csoportmérkőzését a Háfra/Szabó és a Benkő/Hajós páros is sikerrel vette, így mindkettő továbbjutott a csoportjából, sőt, utóbbiak megnyerték a csoportdöntőt is, ezzel pedig már biztosan a legjobb nyolc közé jutottak.

A Benkő Balázs és Hajós Artúr (Strandröplabdázásért SE) a selejtező második fordulója után a csoportkör első meccsén is egy kazah párossal futottak össze, s ezúttal az első játszmát szoros csatában elvesztették 21:19-re, a másodikban viszont magabiztosan egyenlítettek (21:16). Következett a mindent eldöntő harmadik, elvben 15 pontig tartó szett, ám a fiúk alaposan ráhúztak, végül 22:20-ra azonban ezt is sikerült megnyerni, így már biztos volt továbbjutásuk. A csoportdöntőn a hazaiak egyik párosával játszottak, s ezt egy szorosabb és egy simább játszmában abszolválták, így csoportgyőztesként már a legjobb nyolc között folytathatják, helyi idő szerint szerda délután. Benkő Balázs és Hajós Artúr (Strandröplabdázásért SE) a selejtező második fordulója után a csoportkör első meccsén is egy kazah párossal futottak össze, s ezúttal az első játszmát szoros csatában elvesztették 21:19-re, a másodikban viszont magabiztosan egyenlítettek (21:16). Következett a mindent eldöntő harmadik, elvben 15 pontig tartó szett, ám a fiúk alaposan ráhúztak, végül 22:20-ra azonban ezt is sikerült megnyerni, így már biztos volt továbbjutásuk. A csoportdöntőn a hazaiak egyik párosával játszottak, s ezt egy szorosabb és egy simább játszmában abszolválták, így csoportgyőztesként már a legjobb nyolc között folytathatják, helyi idő szerint szerda délután.

Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC) egy hazai páros ellen kezdtek, s az első játszmában még döcögött a szekér, a másodikban azonban megmutatták, hogy mennyire képesek küzdeni, és egy szoros játszmában sikerült egyenlíteniük. A döntő játszmában pedig már ők irányítottak és végül nyerték is 15:12-re. A csoportdöntőben aztán az az ukrán páros következett, amely bronzérmes volt a legutóbbi, ljubljanai fedettpályás versenyen. Ők már nagy falatnak bizonyultak, de a lányok így is a nyolc közé jutásért játszhatnak szerdán.

Ami a folytatást illeti, ők egy új-zélandi kettőssel meccselnek majd magyar idő szerint 5:30-tól, míg a fiúkra egy ukrán–szingapúri párharc győztese vár, 9 órakor.

 

STRANDRÖPLABDA WORLD TOUR 1*, SATUN (THAIFÖLD)
Főtábla, csoportmérkőzések:
Benkő/Hajós – Jakovlev/Bogatu (kazah) 2:1 (19:21, 21:16, 22:20)
Benkő/Hajós – Banlue/Kangkon (thaiföldi) 2:0 (21:19, 21:15)
Háfra/Szabó – Pronsuda/Sumintra (thaiföldi) 2:1 (14:21, 22:20, 15:12)
Háfra/Szabó – Lunyina/Szamodaj (ukrán) 0:2 (13:21, 16:21)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik