Strandröplabda: befejezték

Vágólapra másolva!
2018.08.25. 18:45
Élete első World Tour-versenyén a kilencedik lett a Hajós Artúr, Stréli Bence páros a rangos siófoki eseményen.

Szolid előrelépést tapasztalhat az, aki összeszámolja, hogy tavaly és az idén hogyan szerepeltek a magyarok a siófoki strandröplabda-viadalon. Esztendeje „még csak" európai szatellitversenynek számított az esemény, amelyen 14 mérkőzésből sem a selejtezőben, sem a főtáblán egyszer sem nyertek a hazaiak.

Ezúttal már a nemzetközi szövetség rangos sorozatába, a World Tourba tagozódott be a siófoki torna, az 1 csillagos versenyen pedig húsz mérkőzésből kétszer már a magyarok örülhettek. A mindkét nemben 16-os főtábla egyetlen sikerét a mezőny egyik legfiatalabb párosa, a Hajós Artúr, Stréli Bence duó aratta. A nagy bravúrral az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára is kvalifikáló egység az első meccsén győzött egy japán rivális ellen, amellyel rögvest a legjobb 12 közé került. Aztán viszont két vereség következett a sorban, így a két hete a Lupa-tavon magyar bajnoki címet szerző Hajósék a 9. helyen zártak.

„Egyáltalán nem vagyunk csalódottak, hiszen életünk első World Tour-versenyén meccset nyertünk és továbbjutottunk a csoportból. Három kemény ellenfél ellen jó mérkőzést játszottunk, az ilyenekből rengeteget lehet tanulni. Élveztük az egész eseményt, nagyszerű volt hazai közönség előtt szerepelni” – fogalmazott éretten Hajós Artúr. „Örülök, hogy mi szerepeltünk a magyarok közül a legjobban, de azt gondolom, hogy maradt még bennünk" – tette hozzá Stréli Bence.

A négynapos eseményen vasárnap az elődöntőket és a helyosztókat rendezik meg – immár magyar érdekeltség nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik