Strandröpi ob: Vecseyék veretlenül lettek bajnokok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.30. 16:10
A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence nyerte meg a strandröplabda országos bajnokságot, míg a nőknél Vecsey Fanni és Vaida Beáta első alkalommal lett aranyérmes.

A Lupa-tavi döntő vasárnapi napján az elődöntő mindkét nemnél nagy csatát hozott ugyan, de a fináléba jutott párosok minden alkalommal két-két játszmában jutottak tovább.

A férfiak döntőjében az ifjúsági olimpiai negyedik, 2018-ban magyar bajnok Hajós és Stréli (mindkettő SRSE) az első szettben pontosabban és precízebben röplabdázott, mint az aranycsatába meglepetésre bejutó Soós Izsák és Oláh Botond (mindkettő SRSE), így alig 20 perc után előnybe került. A második szettben Soósék sokáig vezettek, ám a játékrész derekán Stréliék fordítottak, és már nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

„Az előző év, amikor nem együtt szerepeltünk, mindkettőnknek kellett. Érettebbek lettünk, és rájöttünk, mennyire szükséges az, hogy együtt akarjunk nyerni. Félretettük az egóinkat, ennek is köszönhető az idei címünk” – mondta a döntő után Hajós Artúr. Stréli hozzátette, az első nap a csoportkörben elszenvedett vereséget könnyen fel tudták dolgozni, már van olyan rutinjuk, hogy ez nem hagy bennük nyomot.

„Fizikailag nagyszerű állapotban voltunk, így a plusz egy meccset szinte meg sem éreztük” – egészítette ki mondandóját Stréli Bence.

A nők fináléjában az idei két mesterverseny győztese, a szatmárnémeti születésű Vaida Beáta (Eötvös DSE) és 17 éves párja, Vecsey Fanni (Gödöllői RC) az első pontok bizonytalankodását leszámítva végig kontroll alatt tartotta a Háfra Dominika, Nagy Eszter (mindkettő Penta-KSE) elleni találkozót, és - a mesterversenyeket és a döntőt számítva - veretlenül nyerte meg első magyar bajnoki címét.

„Elemeztük az ellenfelet a döntő előtt, tudtuk, hogy jó nyitásokkal megzavarhatóak. Kockáztattunk is, de bejött” – mondta a mérkőzés után Vaida. Párja, Vecsey szerint az elődöntőben hullámvölgyben volt, ám az ottani bizonytalanságain sikerült túllendülnie, így a fináléra már magabiztosan tudott kiállni.

„Örülök, hogy Beával játszhattam, annak ellenére, hogy új páros voltunk és rengeteget kellett edzenünk, de a végére szépen összeálltunk” – tette hozzá Vecsey.

A páros tagjai közül Vaida teremben is játszik, ám elmondása szerint igyekszik minél többször Vecseyvel közösen készülni.

MKB Pannónia Alapkezelő strandröplabda országos bajnokság:
DÖNTŐ
FÉRFIAK

Hajós, Stréli–Soós, Oláh 2:0 (16, 16)

A 3. HELYÉRT
Rása, Rozgonyi–Kaszap, Nacsa 2:1 (–19, 9, 13)

NŐK
Vaida, Vecsey–Háfra, Nagy E. 2:0 (11, 14)

A 3. HELYÉRT
Vasvári E., Vasvári Zs.–Divényi, Réthelyi 2:0 (13, 14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik