Röplabda: ünneplés korsóval, Kotsis Attilánét köszöntötték

Roska Emese BoglárkaRoska Emese Boglárka
Vágólapra másolva!
2018.05.31. 10:52
null
Gabi néni 90 évesen is fitt és energikus (Fotó: Tumbász Hédi)
Tanítványai köszöntötték a 90 éves Kotsis Attilánét, Gabi nénit, a honi röplabda valaha volt legeredményesebb edzőjét.

 

„És persze röplabdával jött” – kiáltottak fel tanítványai, amikor Kotsis Attiláné – akit röplabdás berkekben persze csak Gabi néniként emlegetnek – fia társaságában, labdával a kézben megérkezett a korábbi kedves játékosai által szervezett születésnapi ünnepségre az egyik budapesti sörözőbe. Aki látta már, hogy Gabi néni hogyan lép könnyedén egyik padról a másikra a Folyondár utcai meredek lelátón, képtelen elhinni, hogy a hetvenes-nyolcvanas években a női röplabda-válogatottat három olimpiára kivezető, ott két negyedik helyet szerző, a csapattal Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes edzőlegenda már a 90. születésnapját ünnepli május 31-én.

A Bánhegyiné Radó Lucia vezérletével szervezett ünnepségen sok korábbi tanítvány jelent meg, akik a sört műkedvelőként élvező Gabi néninek az alkalomhoz illő kristálykorsóval, no meg néhány üveggel a kedvelt nedűből kedveskedtek a születésnap alkalmából. „Azért ennyire nem vagyok iszákos” – jegyezte meg vidáman az ünnepelt, majd kicsivel később már sört kortyolgatva figyelte a több évtized gazdag fotóanyagából összeállított vetítést. „Emlékszel?” – hallatszott innen is, onnan is a kérdés, és persze a játékosok is és Gabi néni is emlékeztek a korábbi edzőkre, játékosokra, túrákra, eseményekre, élményekre.

A sört műkedvelőként élvező Gabi néninek az alkalomhoz illő kristálykorsóval kedveskedtek (Fotó: Tumbász Hédi)
A sört műkedvelőként élvező Gabi néninek az alkalomhoz illő kristálykorsóval kedveskedtek (Fotó: Tumbász Hédi)

 

De elsősorban természetesen mindannyian a legendás edzőre, akinek mi is csak nagyon boldog születésnapot és jó egészséget kívánhatunk.

(Kotsis Attilánéval kétoldalas interjút olvashatnak szombati Hosszabbítás mellékletünkben.)

Tanítványai köszöntötték a kilencven éves Kotsis Attilánét, Gabi nénit (Fotó: Tumbász Hédi)
Tanítványai köszöntötték a kilencven éves Kotsis Attilánét, Gabi nénit (Fotó: Tumbász Hédi)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik