Röplabda: pénteken és szombaton MK-döntő Érden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.10. 11:33
Pénteken és szombaton rendezik a röplabdázók Magyar Kupa-döntőjét az Érd Arénában. Pénteken a női arany- és a bronzcsatában is megismétlődnek a tavalyi párharcok, azaz a címvédő Linamar-RSE a Vasas Óbudával, a Jászberényi RK pedig a Fatum Nyíregyházával találkozik. Szombaton a férfiaké lesz a főszerep: a bronzmeccsen a két tavalyi finalista, a címvédő Fino Kaposvár és a HÉP-Kecskemét mérkőzik meg egymással, míg a döntőben két olyan együttes – a Pénzügyőr SE és a Openhouse-Szolnoki RKSI – csap össze, amely korábban még soha nem jutott el a fináléig.

 

A női döntőben érdekelt Vasas csapatkapitánya, az amerikai Meredith Hardy így vélekedett az esélyekről:
„Sokszor játszottunk már a Békéscsabával, ismerjük a játékát, tudjuk, hogy nagyon magas szintet képvisel. Számunkra az lehet a kulcs, ha a saját képességeinkhez mérten a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, és ha mindezt kiegyensúlyozottan tesszük, akkor jó mérkőzésre lehetünk képesek."

A békéscsabaiak elnöke, Baran Ádám egyértelműen a címvédésben bízik.
„Immár olyan kerettel rendelkezünk, főleg az azeri Nazarenko és az orosz Szmirnova érkezésével, hogy minden poszton két minőségi játékossal állhatunk ki az aktuális mérkőzésre. A Magyar Kupa fináléja nem az a terület, ahol pihentetnénk a játékosainkat, akik pályára kerülnek, érezni fogják a mérkőzés súlyát és a legjobbjukat nyújtják majd. Mi a tavalyi esztendőhöz hasonló végeredményben bízunk. Sokan azt gondolják, hogy a nemzetközi sikerek és hazai veretlenségünk elaltat bennünket, de én garantálom, hogy a csapat, valamint a szakmai stáb összes tagja mindent meg fog tenni a győzelemért."

A férfiaknál fővárosi csapat legutóbb 1996-ban játszott kupadöntőt, győznie pedig legutóbb 1990-ben a Csepelnek sikerült.
„A csapat ugyan valóban nem szerepelt még soha döntőben – nyilatkozta Weczera Csaba, a Pénzügyőr vezetőedzője –, azonban a játékosaim nagy része már többször is. Ebben egyértelműen mi vagyunk a rutinosabbak, ezek a fiúk tudják, hogyan kell egy döntőt játszani: megfelelően fel kell pörögni, de nem szabad túlpörögni, mert az görcsösséghez vezethet. Nyugodtnak, higgadtnak, okosnak kell lenni. Mivel a játékosaim dolgoznak, nekünk csak heti három edzés fér bele. Ebből a szempontból a szolnokiak előnyben vannak velünk szemben, hiszen ők profi csapat, de éppen ezért az ő vállukon van nagyobb teher, mert így ők az esélyesebbek."

A szolnokiak hány éve bronzérmesek voltak a kupasorozatban, a mostani fináléba kerüléssel azonban már ők is a klub történetének legjobb eredményét érték el.
„Nem elégszünk meg azzal, hogy bejutottunk a döntőbe – mondta el erről Gulyás Ferenc, a Szolnok vezetőedzője –, mi azért megyünk Érdre, hogy megnyerjük az aranycsatát is. Fiatal csapatom nagyon motivált, hiszen nem akármilyen sorozaton van túl, sikerült kiejtenünk a Kazincbarcikát, majd a címvédő Kaposvárt is. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy a miénk volt a nehezebb ág, s itt már nem akarunk megállni. Óriási az érdeklődés Szolnokon a döntő iránt is: különbuszok indulnak majd, de autóval is nagyon sokan fognak jönni, szóval mi leszünk majd hazai pályán Érden."

Hogy mennyire komoly az érdeklődés, remekül látszik a jegyeladásból is, de azért még jut azoknak is, akik a helyszínen akarják megvásárolni a belépőket. A felnőtt napijegy 1500, a diák- és nyugdíjasjegy 1000 forintba kerül, 12 év alatt pedig ingyenes a bejutás.

A RÖPLABDA-KUPADÖNTŐ TERVEZETT PROGRAMJA
Február 10., péntek
17.00 Linamar-BRSE–Vasas Óbuda (női döntő) Tv: M4Sport (élő)
19.15 Fatum Nyíregyháza–Jászberényi RK (női bronzmérkőzés) Tv: M4Sport (csúsztatott élő)
Február 11., szombat
17.00 Fino Kaposvár SE–HÉP-Kecskeméti RC (férfi bronzmérkőzés) Tv: m4sport.hu
19.15 Pénzügyőr SE–Openhouse-Szolnoki RKSI (férfidöntő) Tv: m4sport.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik