Röplabda: olimpiai bajnok is segíti a gödöllőieket

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 12:43
A hétvégi bajnoki rajt előtt megtartotta idénynyitó sajtótájékoztatóját a Penta Gödöllői Röplabda Club a Török Ignác Gimnáziumban. A néhány éve még bajnoki és Magyar Kupa-döntőket játszó egyesület a játékosok bemutatása mellett ezúttal egy meglepetést is tartogatott, mégpedig azt, hogy a továbbiakban a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely is segíti majd a GRC-t.


A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely immár 18 éve lakik a város szomszédságában lévő Szadán, s egy éve került kapcsolatba a klubbal, a továbbiakban pedig már hivatalosan is segít népszerűsíteni az egyesületet és más formában igyekszik segíteni nekik. Mivel legnagyobb sajnálatára egyelőre a régiónak nincs vízilabdacsapata, szívesen adja nevét egy másik csapatsportág helybéli klubjához, s a továbbiakban igyekszik ott lenni a GRC hazai mérkőzésein is.

A Penta Gödöllői RC az Extraligába kerülésért küzd, amiben a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is segíti őket
A Penta Gödöllői RC az Extraligába kerülésért küzd, amiben a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is segíti őket

A háromszoros bajnoki ezüstérmes és négyszeres kupadöntős csapat jelenleg a nyolccsapatos NB I-ben küzd az Extraligába kerülésért. Pánczél Ottó Péter klubelnök elmondta, hogy a csapat körülményein sokat lendítene, ha felépülne a saját csarnoka, aminek első lépésein már túl vannak, s jövőre a munkálatok is elkezdődhetnek. Addig azonban az Egyetemi Sportcsarnokban kell játszaniuk, ahol a mérkőzéseken kívül csupán egy edzési lehetőséget kapnak.

A női csapat keretéből mindössze négyen távoztak, s a helyükre ketten érkeztek, az új csapatkapitány, korábbi sokszoros válogatott Dégi Barbara, illetve a bajnok BRSE-ből Ludmán Réka. A vezetőedző a következő idényben is Grózer György lesz, aki elmondta: tartja magát ahhoz, hogy kizárólag magyar játékosokra épít, nem akar légiósokat igazolni.

A klubnak jelentős utánpótlásbázisa van, az előző idényben az öt korosztályos döntőből négyben is ott voltak, s három bronzérmet szereztek. Ráadásul már nemcsak női, hanem férfifronton is erősítenek, ennek egyik első bizonyítéka, hogy beneveztek a felnőtt NB II-be, amelyben az elmúlt hétvégén győzelemmel debütáltak.

Az egyesült strandröplabda-szakosztálya is nagyon sikeres, idén sorozatban negyedszer nyerték meg versenyzői a női bajnokságot Lutter Eszter révén, ráadásul idén már az utánpótlásban is bajnoki címet ünnepelhettek, s a klubok rangsorában a harmadik helyen végeztek. Emellett az új szakágban, a hóröplabdában is a klub versenyzői szerezték meg mind a két aranyérmet, így három versenyzőjük is indulhatott a sportág első Európa-bajnokságán, amelyen a kilencedik helyen végeztek.

 

A Penta Gödöllői RC kerete:
Bálintné Széles Petra (center), Dégi Barbara (átló, csapatkapitány), Hackl Szilvia (center), Halla Gréta (átló), Horváth Petra (szélső ütő), Király Anna Mária (center), Körtvélyessy Réka (szélső ütő), Kovács Adél (liberó), Ludmán Réka (szélső ütő), Nagy Kitti (feladó), Tettamanti Virág (center), Tóth-Bagi Réka (feladó), Vecsey Fanni (szélső ütő)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik