Röplabda: nem cél, de opció lehet a TFSE-nek az Extraligába jutás

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.27. 19:14
Többek között három, a legutóbbi idényben még az Extraligában szereplő játékossal erősítette meg a keretét a TFSE.

Andalítóan ringatózó dunai hajón tartotta meg idénynyitó sajtótájékoztatóját a TFSE női röplabdacsapata. Az együttes már a legutóbbi szezonban nagyot lépett előre a korábbiakhoz képest, a görög Leonidasz Gaitanakisz irányításával a nyolccsapatos Extraligát követő, ugyancsak nyolc indulót számláló NB I negyedik helyén állt, amikor beütött a koronavírus-járvány. Leonidasz Gaitanakisz irányításával a nyolccsapatos Extraligát követő, ugyancsak nyolc indulót számláló NB I negyedik helyén állt, amikor beütött a koronavírus-járvány.

Az erősítések alapján még jobb szereplés várható a csapattól, hiszen a hat érkező (Budaházy Boglárka még próbajátékon vesz részt) közül hárman nemrég még az Extraligában játszottak. Nagy Viktória a Magyar Kupa-bronzérmes UTE-t erősítette, Radomszki Boglárka az NB I-be visszalépő Jászberényből, Kökény Nóra az MTK-tól érkezik, rajtuk kívül Benedek Gabriella (Palota), Kreisz Kincső (Közgáz) és Halla Gréta (Gödöllő) folytatja az egyetemi együttesben.

„Sok időt töltöttem már az UTE-ben, és úgy éreztem, váltanom kell. A TFSE-ben jó kezekben leszek” – fogalmazott a center Nagy Viktória.

A brazil Débora Ribeiro Araújón kívül csupa magyar alkotja a csapatot, ez ugyanúgy a koncepció része, mint az, hogy lehetőséget adnak a játékosoknak a tanulás és az élsport összehangolására.

„Nem profi klub vagyunk, ám igyekszünk versenyképesek lenni úgy, hogy a lányok élvezzék a munkát, és a sport mellett a tanulmányaikra is figyelhessenek – kezdte a 2019 nyarán érkező görög tréner. – Nem mondanám, hogy az Extraligába jutás a cél, de megpróbálunk jó környezetet teremteni ehhez.”

A szakosztályvezető Márton Ervin elmondta, a TF-en zajló jelentős beruházások miatt az egyesületnek is kötelessége felnőni a feladathoz, ám nincs rajtuk eredménykényszer.

A társaság – a mindenkinek negatív eredményt hozó koronavírustesztek elvégzése után – hétfőn kezdi a nagyjából kilenchetes felkészülést, majd a tervezett szeptember 26-i rajton a Jászberény otthonában lép fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik