Röplabda: nehéz, de nem reménytelen csoportban az U17-es Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.13. 17:22
Címkék
Megtartották Szófiában az áprilisi leány U17-es röplabda Európa-bajnokság csoportbeosztásának sorsolását, amelyre a magyar válogatott januárban kvalifikálta magát a miskolci selejtezőn.

Csapatunk az I-es csoportban a házigazda Bulgáriával, Oroszországgal, Fehéroroszországgal, Szerbiával és Szlovéniával került egy hatosba, ahonnan az első kettő jut az elődöntőbe, a harmadik és a negyedik pedig az 5–8. helyért játszik.

Az öt ország közül ez a korosztályos csapat az elmúlt egy évben hárommal is összemérte erejét: a 2017-es U16-os Eb-selejtezőkön a fehéroroszoktól 3:1-re kikaptak, a szerbeket viszont ugyanilyen arányban, ráadásul Belgrádban legyőzték, míg Szlovéniával a decemberi Közép-európai Liga-tornán meccseltek, s akkor 2:1-re győztek a mieink.

A másik csoportban a törökök, a románok, az ukránok, az olaszok, a hollandok és a németek vannak. Az Európa-bajnokságot április 13. és 21. között rendezik Szófiában.

„Nagyon jól tudjuk, hogy az Európa-bajnokságon már nincsenek könnyű csoportok és könnyű csapatok, így tulajdonképpen teljesen mindegy volt, hogy melyikbe kerültünk. Az, hogy csoportellenfeleink közül a közelmúltban kettőt is legyőztünk, az lélektanilag jó dolog, de az egészen biztos, hogy az Európa-bajnokságon már nem így fognak játszani, mint ahogyan mi sem, hiszen minden csapat folyamatosan fejlődik. Azt tudom ígérni, hogy becsületesen felkészülünk, és mindent megteszünk majd a továbbjutásért" – értékelte Kőnig Gábor szövetségi edző a sorsolást.

Szabados István utánpótlás szakágvezető szerint elég nehéz a csoport: „A tavalyi U16-os Eb első négy csapatából három a mi csoportunkban van, ami nem túl jó hír, de a másik csoport sem lenne sokkal könnyebb. Ugyanakkor viszont a tavalyi eredmények alapján lehet esélyünk a továbbjutásra, amiért várhatóan a szlovénokkal és a szerbekkel vívunk majd ki-ki mérkőzéseket."

RÖPLABDA, LEÁNY U17-ES EB, SZÓFIA, CSOPORTBEOSZTÁS:
I. csoport: Bulgária, Fehéroroszország, Magyarország, Oroszország, Szerbia, Szlovénia
II. csoport: Hollandia, Németország, Olaszország, Románia, Törökország, Ukrajna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik