Röplabda: néhány napra Budapest az európai főváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 08:36
Címkék
Budapesten tartja az Európai Röplabdaszövetség, azaz a CEV az éves gálavacsoráját, itt rendezik meg a Bajnokok Ligája-csoportkör sorsolását, átadják a legjobb játékosoknak járó díjakat, ráadásul bemutatják a jövő évi, részben hazai rendezésű női Európa-bajnokság logóját is.

Néhány napra Budapest nemcsak hazánk, hanem az európai röplabdázás fővárosává is válik. Az ország az idén a jól sikerült női Európa-liga négyes döntő rendezésével bizonyított, ezt követően kapta a megtisztelő felkérést, hogy adjon otthont az európai szövetség, a CEV év végi eseményének. November elsején, azaz ma a Várkert Bazárban bemutatják a jövő évi, részben magyar rendezésű női Európa-bajnokság logóját, amely egyúttal a következő férfi és női Eb-k logója is lesz (némi nemzeti módosítással).

Pénteken a budai Várban található Hotel Hiltonban tartják a gálavacsorát. Az eseményre meghívást kapott mind a negyven, a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő csapat, hiszen nemcsak az év legjobbjainak járó díjakat adják át, hazánkban készítik el az elitsorozat főtáblájának sorsolását is.

November 2-án a CEV elnökségi ülést is tart, majd másnap a lengyel, a szlovák, a török és a magyar házigazda „hoz tető alá” szervezőbizottsági ülést a 2019-es női Eb-ről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik