Röplabda: maratoni út, elhagyott csomagok – Mexikóban a női válogatott

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (MEXIKÓ)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (MEXIKÓ)
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 07:50
Huszonnégy órás út, szándékosan „elhagyott” csomagok, nem éppen minőségi szálloda: a magyar női röplabda-válogatott megérkezett Mexikóba, egészen pontosan Aguascalientesbe, ahol a World Grand Prix harmadik vonalának első tornáját rendezik meg.

Kedden hajnal fél ötkor, az időpontnak megfelelő álmos tekintetű magyar röplabdázók „lepték el” a budapesti repülőteret: ekkor kezdődött a magyar női válogatott gyakorlatilag egynapos kalandja, amelynek célja a mexikói Aguascalientes volt.

A csapat magyar idő szerint szombat hajnaltól hétfő hajnalig első három mérkőzését vívja a World Grand Prix harmadik csoportjában (azaz a kétszer legjobb tizenkettőt követő nyolc válogatott között) Trinidad és Tobago, Ausztrália és Mexikó ellen.

Alberto Salomoni szövetségi kapitány együttese Frankfurton és Houstonon át repült a közép-amerikai helyszínre, igaz, az egyesült államokbeli átszállást legszívesebben mindenki kihagyta volna. Az rendben van, hogy esetleges terrorcselekmények megelőzése miatt hihetetlenül szigorú a reptéri kontroll, de hogy Kötél Dórát például két, egyébként az arra hivatott lapon bejelentett (!) banán miatt vizsgálták át külön és pokróc módon, finoman szólva is túlzásnak tetszik.

Arról nem is beszélve, hogy az udvariasság szobrát sem egy-egy helyi erőről mintázzák meg. Az egyik őr fenyegetően igyekezett jó irányba terelni Németh Lajos csapavezetőt: egyszer mondja el, hogy hol várhat, másodszorra már kényszeríti a távozásra.

Összességében azért zökkenőmentesen megérkezett Mexikóba a válogatott, ám ekkor érkezett a hideg zuhany (szó szerint is, hiszen, a leszállást követő percekben leszakadt az ég Aguascalientesben). Bleicher Réka, Dobi Edina, Pekárik Eszter és Tálas Zsuzsanna csomagja nem tette meg a nagyjából kétórás utat Houstonból, merthogy biztonsági okokból az egyébként szívélyes mexikóiak fel sem pakolták a repülőgépre.

Talán nem lepünk meg senkit azzal, hogy a négy érintettet nem különösebben hatotta meg a magyarázat, ám másnapig így is várhatniuk kell a holmijaik megérkezésére. Már ha akkor nem jelentenek túlsúlyt a csomagok az aktuális repülőgépen...

„Láttok itt sávelválasztó jelet?” – kérdezte meg már a szállodába tartva Pekárik, mire a csapatkapitány Liliom Rita az adott útszakasz minőségére utalva csípőből replikázott: „miért, és utat?”

Az aszfalttal nem volt gond, viszont a nemzetközi szövetség, az FIVB kijelölte háromcsillagos szobával már annál inkább. A lányok láthatóan nehezen leplezték érthető csalódottságukat a minden igényt nem éppen kielégítő szobák láttán, de a szövetségi kapitány jelezte: tessék gyorsan túllépni mindezen, mert nem azért jöttek, hogy a körülményekkel foglalkozzanak, hanem hogy a World Grand Prix-n játszanak, és nyerjenek.

A magyar válogatott kerete
Feladó: Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna
Liberó: Kötél Dóra, Szpin Renáta
Center: Dobi Edina, Nagy Eszter, Pekárik Eszter,
Ütő: Dékány Bernadett, Liliom Rita, Pallag Ágnes, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Villám Lilla
Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni

WORLD GRAND PRIX, 3. CSOPORT
A magyar válogatott programja
Aguascalientes, Mexikó

Július 8., 1.00: Magyarország–Trinidad és Tobago
Július 9., 1.00: Magyarország–Ausztrália
Július 10., 3.00: Mexikó–Magyarország

Caracas, Venezuela
Július 14., 22.00: Magyarország–Mexikó
Július 15., 22.00: Magyarország–Algéria
Július 17., 1.00: Venezuela–Magyarország

Négyes döntő, Canberra, Ausztrália
Július 22. 8.10: elődöntő
11.10: elődöntő
Július 23. 5.10: bronzmeccs
8.10: döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik