Röplabda KEL: csak két magyar csapat indul az új idényben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.11. 14:53
A korábbiakhoz képest kevesebb, csupán két magyar csapat indul a röplabdázók Közép-európai Ligájának új szezonjában.

A férfiaknál a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vegyész RC Kazincbarcika, míg a női mezőnyben az elmúlt két kiírás győztese, a magyar bajnok Békéscsabai RSE méreti meg magát a 2018–2019-es szezonban.

Az előző idényekben indulók közül a férfiak között bajnoki ezüstérmes Fino Kaposvár SE, valamint a nőknél kupagyőztes Fatum Nyíregyháza, továbbá a Vasas-Óbuda tavasszal, valamint nyáron jelezte a magyar szövetségnek, hogy szakmai szempontokat mérlegelve úgy döntött, a magyar sorozatok mellett csak az európai szövetség (CEV) küzdelmeire – CEV-kupa, Challenge-kupa – koncentrál.

A magyar klubok számára a Kazincbarcika szeptember 30-i, zágrábi összecsapásával indul a KEL-idény. A hatcsapatos férfimezőnyben két, a hét együttest felvonultató nőiben egy kör alapján alakul ki a márciusi négyes döntő mezőnye.

A KÖZÉP-EURÓPAI LIGA 2018-2019-ES MEZŐNYE
FÉRFIAK

ACH Volley Ljubljana (szlovén), Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák), Union Raiffeisen Walderviertel (osztrák), Vegyész RC Kazincbarcika

NŐK
Békéscsabai RSE, Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Slávia EU Bratislava (szlovák), Strabag VC Bratislava (szlovák), VK UP Olomouc (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik