Röplabda: Kaposváron folytatja a női élvonal egyik legjobbja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.11. 12:03
null
Kaposváron folytatja pályafutását a magyar élvonal egyik legjobb játékosa, Tatjana Matics (Fotó: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem)
Szpin Renáta és Tálas Zsuzsanna szerződtetése után újabb kiváló sportolónő érkezését jelentette be az Extraligában szereplő kaposvári női röplabdaklub vezetősége. Az 1. MCM-Diamant KNRC színeiben folytatja pályafutását a magyar élvonal egyik legjobb játékosa, Tatjana Matics, aki az elmúlt évadban a kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Fatum Nyíregyháza csapatkapitánya volt.

 

 

Matics 2015 nyarán érkezett Magyarországra, két éven át játszott Békéscsabán, ahol mindent megnyert: a bajnokságban és a Magyar Kupában is két-két elsőséggel gazdagodott, emellett egy Közép-európai Liga-győzelmet is begyűjtött.

Ezután két idényt Nyíregyházán töltött, a csapattal két alkalommal elhódította a Magyar Kupát, valamint mindkétszer bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol végül ezüstéremmel zárt. A tapasztalt röplabdázó pályafutásának újabb állomása Kaposvár, és érdekesség, hogy augusztustól újra együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Szasa Nedeljkoviccsal.

„Elsősorban Szasa Nedeljkovics személye miatt döntöttem a Kaposvár mellett, hiszen korábban már dolgoztunk együtt Szabadkán, majd Békéscsabán is. Emellett szükségem volt egy kis környezetváltásra, hogy egy új együttessel, egy új közegben ismét eredményesen tudjak majd szerepelni. Jó csapatunk lesz, mert Szasa és a vezetőség igyekszik megtalálni a megfelelő játékosokat, és bízom benne, hogy összességében sikeres év előtt állunk” – nyilatkozta Matics, aki az elmúlt hétvégén már közelebbről is megismerkedett új lakhelyével, illetve a helyszínen tekintette meg a magyar női és férfiválogatott soros Európa-liga-összecsapását a vadonatúj Kaposvár Arénában.

 

A kaposváriak 2018–2019-ben 31 bajnokijukból 29-et megnyertek, és az ötödik helyen zártak, amely az elmúlt tíz esztendő legjobb eredménye volt. A Diamant a következő szezonban szeretne versenyben lenni a legjobb magyar csapatokkal az előkelő helyezésekért, emellett pedig története során először a nemzetközi porondon is szeretné letenni a névjegyét, ugyanis benyújtotta szándéknyilatkozatát a Challenge-kupa-indulásra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik