Röplabda: gyűjtés és árverés a csigolyatörést szenvedő játékosnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.17. 13:54
Árverésekkel és adománygyűjtéssel segít a (strand)röplabdás társadalom a súlyos baleset után lábadozó Fülöp Péternek: olimpiai bajnok vívó kitűzője és a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatának aláírt meze is hozzájárulhat a fiatal gyógyulásához.

Összefogtak a röplabdázók és a strandröplabdázók, hogy segítsenek fiatal társuknak, a 19 éves Fülöp Péternek. Fülöp a Szolnoki Röplabda Akadémia játékosaként 2017-ben felnőtt Magyar Kupát nyert a teremben. Tagja volt a 2017-ben ifjúsági Európa-bajnokságon és a győriEurópai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szereplő együttesnek, idénaugusztusban pedig Mikuláss Marcell párjaként az U20-as strandröplabda-bajnokságon bizonyult a legjobbnak.

Csakhogy a kevéssel a győzelem után, augusztus 11-én súlyos balesetet szenvedett, eltört a 3-as és a 4-es nyakcsigolyája.A tehetséges, juniorválogatott sportoló rehabilitációja a megfelelő ütemben halad, már otthon töltheti a hétvégéket, ám az utazás, a vitaminok, az eszközök, a gyógyszerek, azaz a rehabilitációs folyamat elengedhetetlen elemei nagy költséggel járnak, így fontos lenne segíteni a fiatalnak.

A szolnoki klub arra kéri a csapatokat, a játékosokat és a szurkolókat, hogy álljanak az ügy mellé, és közös gyűjtéssel támogassák Fülöp Pétert, az adományokat ide várják:
Fülöp Péter 12050002-01129641-00100009

Eközben a strandröplabdás társadalom is megmutatta, szívén érzi a fiú sorsát. Fülöp Péter a homokon a Strandröplabdázásért Sportegyesület erősíti, a klub a Facebook-oldalánbocsájtott árverésre több különleges ereklyét. Korábban az ugyancsak a Facebookon futó nyereményjátékban jutott hozzá a szerencsés nyertes Gönczi Imréné az Európa-bajnok, a világ legjobbjának választott Anders Mol és Christian Sorum, illetve az ifjúsági olimpiai negyedik Hajós Artúr és Stréli Bence által aláírt pólóhoz. A győztes árverésre bocsájtotta nyereményét, hogy így segítsen Fülöp Péternek, ám a Standröplabdázásért SE közösségi oldalán további darabokra lehet licitálni.

Klubtársai közül Benkő Balázs több nemzetközi versenytrikót ajánlott fel, a tréner Buday Balázs ugyancsak felajánlott néhány, az ifjúsági olimpián használt válogatott trikót, de licitálhatnak Miklai Zsanett a Vasas egyik Magyar Kupa-győzelmekor viselt mezére is. Licitre ajánlották a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatának idei, a csapattagok által dedikált versenymezét is.

A tárgyak között találjuk Mendelényi Györgyi felajánlását (lánya, Papp Lujza ugyancsak aStrandröplabdázásért SE-ben szerepel), aki édesanyja, Mendelényiné Ágoston Judit olimpiai bajnok vívó az 1964-es tokiói győztes kitűzőjét bocsájtotta árverésre, és ugyanő a legendás asztalitenisztrió, a Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor által aláírt pingpongütő is keresi Fülöp Péternek segíteni vágyó új tulajdonosát.

Licitálni december 20-ig lehet a közösségi oldalon, az összegeket Fülöp Péternek juttatják el a szervezők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik