Az első mérkőzésekre május 25-én kerül sor, míg a döntőket június végén, különböző időpontokban rendezik. A lebonyolítás hasonló a tavalyi évihez, azaz csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, hazai pályán és idegenben is.

Az idén ezüstérmes női válogatottunk számára biztató a csoportbeosztás, hiszen a franciákkal és a horvátokkal idén is egy négyesben szerepelt, s előbbieket oda-vissza legyőzte, míg utóbbiakat itthon megverte és idegenben is csak 3:2-re kapott ki. Az osztrákoktól csupán kétszer kapott ki válogatottunk, igaz, ebből az egyik éppen a tavalyi eszéki vb-selejtező volt, ahol a sógorok 3:2-re nyertek. Ettől függetlenül női válogatottunk idei formája alapján teljesen reális cél a csoportgyőzelem, s ezzel ismét a négyes döntőbe való bejutás, amelyet június 21-22-én rendeznek, egyelőre még ismeretlen helyszínen.

Férfiválogatottunk az osztrákokkal legutóbb 2016-ban játszott az Alba Régia Gálán, s szenvedett 3:0-s vereséget. A bosnyákokkal és a görögökkel a 2014-es Eb-selejtezőkön találkozott. Előbbieket legyőzték, utóbbiaktól viszont kétszer is kikaptak. Itt viszont adott helyzetben a csoport első két helye is továbbjutást érhet. Az Ezüst Európa-liga négyes döntőjét június 29-30-án rendezik.

A mérkőzések helyszínei egyelőre még nem ismertek, de várhatóan lesznek fővárosi és vidéki helyszínen is egyaránt. A Magyar Röplabda-szövetség arra törekedett, hogy a hazai találkozókat – az idei évhez hasonlóan – páros mérkőzések formájában rendezzék meg, és ezt sikerült is kivitelezni, azaz egyszerre lesznek a franciák és a bosnyákok, a horvátok és a görögök, illetve az osztrákok elleni páros mérkőzések.

NŐK:
Május 25./26.: Magyarország–Franciaország
Május 29.: Horvátország–Magyarország
Június 1./2.: Franciaország–Magyarország
Június 8./9.: Magyarország–Horvátország
Június 12.: Ausztria–Magyarország
Június 15.: Magyarország–Ausztria
Június 21-22.: Négyes döntő

FÉRFIAK:
Május 25./26.: Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Május 29.: Görögország–Magyarország
Június 1./2.: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
Június 8./9.: Magyarország–Görögország
Június 12.: Ausztria–Magyarország
Június 15.: Magyarország–Ausztria
Június 29-30.: Négyes döntő