Röplabda Eb: bemutatták a jövő évi torna emblémáját

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 19:42
Ünnepélyes keretek között mutatták be csütörtökön Budapesten a 2019-es férfi és női röplabda Európa-bajnokságok emblémáját.

Az európai szövetség (CEV) kétnapos budapesti gálaeseményének részeként a Várkert Bazárban megtartott ünnepségen a CEV elnöke, a szerb Alekszandar Boricsics elmondta, örül annak, hogy a magyar fővárosban mutathatják be az új logókat, az új arculatot.

„Történelmi lesz a jövő év, hiszen korábban soha nem volt egyszerre nyolc házigazdája az Európa-bajnokságoknak. Ezzel is szeretnénk megmutatni a világnak, hogy itt, Európában egy nagy röplabdás család vagyunk” – jelentette ki a sportvezető.

A kontinenstornák mellett teljes arculatváltáson esett át és új emblémát kapott az európai szövetség is. Utóbbi megalkotásáról elhangzott, a cél a modernizálás és a röplabdára jellemző tulajdonságok – gyorsaság, erő, érzelmek – megjelenítése volt, ötvözve a földrész 56 országa zászlóinak színeivel, formáival.

A női Eb-ről vetített promóciós videóból kiderült, hogy Budapesten kívül Pozsony, Lódz és Ankara látja vendégül Európa legjobb röplabdásait jövőre. A női viadalt augusztus 23. szeptember 8. között, míg a férfit – Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában – szeptember 12. és 29. között rendezik.

A kétnapos CEV-rendezvény pénteken a Bajnokok Ligája sorsolásával, valamint a szervezet évzáró gálájával folytatódik, amelyen átadják az esztendő legjobb játékosainak járó elismeréseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik