Röplabda: az olimpia halasztása miatt maradhat a lengyelek kapitánya

Vágólapra másolva!
2020.04.02. 13:57
Vital Heynen, a világbajnoki címvédő lengyel férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya minden bizonnyal egy évvel meghosszabbítja szerződését, mivel az eredeti megállapodás a tokiói olimpia végéig szólt volna, de az ötkarikás játékokat 2021-re halasztották.

Az ötvenesztendős belga szakemberrel a gárda 2018-ban világbajnok, tavaly világkupa-második és Európa-bajnoki bronzérmes volt. A lengyelek szeretnének dobogóra kerülni a tokiói olimpián, amelyet a koronavírus-járvány miatt március 24-én egy évvel elhalasztottak.

Jacek Kasprzyk, a lengyel szövetség elnöke elmondta, már decemberben megegyeztek Heynennel arról, hogy a nyári olimpia után tárgyalnak a hosszabbításról.

„Ezen a héten is biztosítottam az edzőt, hogy szeretnénk vele szerződést hosszabbítani. Jövőre nemcsak olimpiát rendeznek, hanem Eb is lesz, amelynek mi a társházigazdája vagyunk, és ezt a tornát ugyancsak belevennénk a szerződésbe″ – tette hozzá Kasprzyk.

Heynen annyit jegyzett meg, hogy már jelezte a játékosainak: nem változik meg semmi, ha még egy évet kell várniuk álmaik valóra válásához, és egész életükben emlékezni fognak rá, amit az olimpián elérnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik