Röplabda: döntős volt a teqvoly ob-n az Exatlon bronzérmese

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 13:25
A hétvégén rendezték a Teqvoly magyar bajnokság első fordulóját a margitszigeti 383 Teqsports Beach center területén. A közelmúltban született, multifunkcionális Teq asztalon játszott röplabda alapú sport hatalmas népszerűségnek örvend mind a profi röplabdások, mind pedig az amatőrök között. Ezt mutatja az is, hogy csaknem 40 páros mérkőzött meg a hőségben a homokon, a magyar bajnokság első fordulójában.

 

A sportágban korábban már többször rendeztek versenyeket, de ez volt az első alkalom, hogy külön kategóriában szerepeltek a nők és a férfiak, és ezzel az eseménnyel indult el a ranglista-pontvadászat is. Előbbiek esetében 20, utóbbiaknál 18 páros jelezte indulási szándékát. A játékosok között szerepelt az ötszörös magyar bajnok strandröplabdázó és ezzel a férfiaknál rekorder Bagics Balázs, vagy éppen a TV2 Exatlon című műsorának idei bronzérmese, Szabó Dorottya, de rajtuk kívül sok egykori és jelenlegi válogatott röplabdás is kipróbálta magát. A szervezők a résztvevők között 1 000 000 Ft pénzdíjat osztottak szét.

A hölgyek versenyében az első helyezést Divényi Zita, Réthelyi Zsófia páros szerezte meg, akik nagy csatában múlták felül a második helyezett Szabó Dorottyát és Kása Enikőt. A harmadik helyen a röplabdában jól csengő név, Nagy Kitti és párja, Lakatos Diána végzett.

A férfiaknál az első helyet a strandröplabdában már bizonyítóBenkő Balázs és a Pénzügyőr SE játékosa, Tordai Ábel szerezte meg Solti Péter és Gyenes Márió előtt, a bronzérmet pedig Kovács Gábor és Mikes István vihette haza.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik