Röplabda: Achilles-ín-szakadás lett a magyar légiós „jutalma”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 13:12
null
Itt még minden rendben volt, erőt sugároz Szokolov és Szabó tekintete (Fotó: trentinovolley.it)
Achilles-ín-szakadást szenvedett Szabó Dávid, a Trentino férfi röplabdacsapatának magyar feladó-átlója. A játékost már meg is operálták, számára véget ért az idény.

A háromszoros BL-győztes, négyszeres klubvilágbajnok Trentino magyar feladó-átlója, Szabó Dávid hét nappal ezelőttig egyetlen mérkőzésen kezdett együttesében (csereként is többnyire csak pillanatok jutottak neki), amely addigra 15 A1-liga-találkozón és 8 Bajnokok Ligája-meccsen volt túl. Csakhogy azon a bizonyos 15. bajnokin megsérült az első számú feladó-átló, a bolgár Cvetan Szokolov, ezzel megnyílt az út Szabó előtt.

Sajnos nem sokáig jutott el a magyar légiós. Miután kezdett a BL-negyeddöntő február 5-i, Belgorod elleni első meccsén (12 pont, 55 százalékos ütőhatékonyság), és három napja, vasárnap is lehetőséget kapott a kezdő hatosban a campionatóban (21 pont, 53 százalék), a Cuneo elleni csata (1:3) negyedik szettjében Achilles-ín-szakadást szenvedett: csapata támadásánál, egy elindulásnál hátracsúszott a bal lába. (Megjegyezzük, Szokolovnak is a bal lába sérült meg egy héttel korábban.)

Szabót megoperálták a trentói Santa Chiara kórházban, hihetetlen balszerencséjére búcsút mondhat az egész idénynek és erre az évre a válogatottnak is.

Az már szinte mellékes, hogy a bajnokságban harmadik helyen álló Trentino is nagy bajba került a két játékos elvesztésével, a belgorodi 0:3 után a maradék esélye is elszállni látszik, hogy a final fourba jusson a BL-ben.

Szabó Dávid sérülése 12.50-től

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik