Röpi: a siker után a tengerben fürdőztek a békéscsabaiak

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 18:12
A Békéscsaba női röplabdacsapata idehaza 1996 óta nem látott bravúrt hajtott végre: a kétszeres olimpiai negyedik Bardi Gyöngyi vezetésével a Vasas jutott be akkor a CEV-kupa négyes döntőjébe (s lett végül negyedik), azóta egyetlen magyar klub sem járt ilyen magasságban. Nem csoda hát, ha a stábtagok előre megfogadták: ha továbbjutnak Saint-Raphaël ellen, megfürdenek a Földközi-tengerben.

Ígéret, szép szó, ha megtartják, úgy jó, ezért miután a lányok 3:0-ra nyerték a visszavágót, és kettős győzelemmel meneteltek a négy közé, a stáb tagjai megmártóztak a hideg a tengerben.

– Gratuláljak, vagy inkább a tengeri fürdőzés utáni a hogyléte felől érdeklődjek?
– Ugyan, kutya bajunk esett – mondta el a siker másnapján Baran Ádám, a békéscsabai klub elnöke. – A víz volt vagy tizenhárom fokos, odakint meg legfeljebb tíz lehetett, de jól esett. Majd körülnézünk, következő ellenfelünk otthonában, Busto Arsizióban milyen fürdőzési lehetőségek vannak.

Bogdan PAUL, a Békéscsaba edzője:

„Mit is mondhatnék? Nagyon boldog vagyok, hiszen ez a klub történetének legnagyobb diadala ez, a jól felépített rendszer sikere. Elődömnek, Kormos Mihálynak nagy része van benne, elég a két körrel korábbi, ukrán Himik elleni kemény párharcra gondolni. Hátradőlni persze nem lehet, vasárnap Magyar Kupa-döntő vár ránk.”

 

Nikoleta PEROVICS, a Békéscsaba ütője:

„Nagyon motivált minket, hogy klubtörténelmet írjunk, érzem is, micsoda siker ez a Békéscsabának, meg persze a magyar röplabdának. Alaposan kielemeztük a franciák elleni első meccsünket, láttuk a hibáinkat, no meg az ellenfél gyenge pontjait, amelyekre nagyon rájátszottunk most. Most nem volt idő ünnepelni, reméljük, vasárnap Magyar Kupa-siker után keríthetünk rá sort.”

– Hitte volna a kezdet kezdetén, hogy a Békéscsaba CEV-kupa elődöntőbe jut?
– Ahogy szerda este visszaesett az adrenalin és az öröm is leülepedett, végiggondoltam, honnan is indultunk. 2010-ben egy a magyar élvonalban a kiesés ellen küzdő klub irányítását vettem át – szerintem ráadásul az a magyar röplabda legsötétebb időszakainak egyike volt az. Megmosolyogtató lehetett, amikor az első sajtótájékoztatón arról beszéltünk, néhány éven belül érmet nyer a klub a bajnokságban. Ugyan, ki vette volna komolyan, hogy a kis forráshiányos klub aztán egyszer bajnok is lesz? Sikereket értünk el, és nem váltunk jóllakottá. Sokszor nehéz döntéseket kellett hozni, amelyeket a közvélemény talán nem értett, ám a sikerek végül igazolták őket. Büszkék vagyunk rá, hogy úttörő szerepet játszottunk a sportág otthoni népszerűsítésében, hogy faltörő kosként megyünk előre, és egyre többen hiszik, igenis, Magyarországon is lehet magas szinten művelni a röplabdát.

– Merre tovább, hova feljebb?
Van még egy nagy álmunk, a Bajnokok Ligája. Nagyobb ugrásnak látszik ez, mint amelyeket eddig tettünk, de igenis hisszük, hogy a nemsoká elkészülő modern létesítményekben európai legjobb csapatait lássuk vendégül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik