Röplabda: a Liu testvérek is az El-döntő imázsfilmjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.07. 14:02
A magyar röplabdasport történetének eddigi legfontosabb hazai rendezésű eseménye lesz a budapesti női Arany Európa-liga négyes döntő június 14-én és 15-én. A közelgő csúcsesemény kapcsán készített látványos imázsfilmet az MRSZ sajtóosztálya.

„A kisfilm elkészítése során arra törekedtünk, hogy a röplabdás legendák mellett a sportág jelenét is bemutassuk, valamint a Final Fournak otthont adó várost, Budapestet. Emellett az is célunk volt, hogy ne csak röplabdások szerepeljenek a kisfilmben, hanem más hírességek is, ezzel talán még szélesebb réteget nyerünk meg, s még többen jönnek a négyes döntőre. Minden szereplőnek köszönjük a részvételt, megtisztelő számunkra, hogy igent mondtak a felkérésre” – nyilatkozta a filmet rendező Varga Péter a szövetség honlapján. „A kisfilm elkészítése során arra törekedtünk, hogy a röplabdás legendák mellett a sportág jelenét is bemutassuk, valamint a Final Fournak otthont adó várost, Budapestet. Emellett az is célunk volt, hogy ne csak röplabdások szerepeljenek a kisfilmben, hanem más hírességek is, ezzel talán még szélesebb réteget nyerünk meg, s még többen jönnek a négyes döntőre. Minden szereplőnek köszönjük a részvételt, megtisztelő számunkra, hogy igent mondtak a felkérésre” – nyilatkozta a filmet rendező Varga Péter a szövetség honlapján.

A filmben olyan neves sportolók is feltűnnek, mint az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a 225-szörös válogatott jégkorongozó Ancsin János és lánya, Kitti, aki az UTE röplabdázója, Juhár Tamás 20-szoros válogatott labdarúgó és lánya, Dalma, aki a Vasas Óbuda röplabdázója, Disztl Péter, 37-szeres válogatott labdarúgó, Szujó Zoltán, az M4 Sport kommentátora, a Formula–1 magyar hangja.

A röplabdázókat Kotsis Attiláné, minden idők legsikeresebb magyar röplabda szövetségi kapitánya, a 266-szoros válogatott Buzek László, a három olimpián bíráskodó és a 2012-es döntőt vezető Hóbor Béla, Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára, korábbi szövetségi kapitány, a közelmúltban visszavonuló Dobi Edina, valamint a magyar női röplabda-válogatott játékosai és szakmai stábja képviseli.

Mint ismert, a sorozatot 2015-ben egyszer már megnyerő magyar csapat a június 14-én, Budapesten megrendezésre kerülő elődöntőben Csehországgal találkozik (a másik ágon Bulgária–Finnország meccs lesz), s a győzelem esetén másnap a döntőben, míg vereségnél a bronzmérkőzésen szerepelnek a mieink.

A négyes döntőnek a Papp László Sportaréna lesz a helyszíne, amelyre a napi jegyek 2900 forintba, a diák és nyugdíjas jegyek pedig 1900 forintba kerülnek, de elővételben 2500 és 1500 forintért is meg lehet venni – korlátozott mennyiségben. A jegyeket a www.tex.hu weboldalon lehet megvásárolni az interneten keresztül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik