Röplabda: a házigazdák nem jutottak a négy közé a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.29. 13:28
Pénteken este befejeződött a harmadik kör a férfi röplabda világbajnokságon, szombaton pedig már az elődöntőket játsszák. Az egyik ágon Brazília Szerbiával, a másikon az Egyesült Államok a címvédő Lengyelországgal meccsel majd a fináléba kerülésért.

A házigazda olaszok igazából maguknak tették szinte lehetetlenné a továbbjutást, azzal, hogy nagyon simán kikaptak az első meccsen Szerbiától. Ráadásul másnap a lengyelek három szoros játszmában a szerbeket győzték le, s így a harmadik meccsen Olaszország csak egy magabiztos 3:0-val harcolhatta volna ki a négy közé kerülést. Ez azonban már az első szettben meghiúsult, miután a lengyelek ezt 25:14-re nyerték, ezzel gyakorlatilag kialakítva a csoport sorrendjét, megszerezve az első helyet. A találkozót ugyan végül a hazaiak nyerték 3:2-re, de ez csak szépségtapasz volt a kiesésükre.

A másik csoportban gyorsan eldőlt a továbbjutás kérdése, miután az Európa-bajnok oroszok előbb az olimpiai bajnok braziloktól, majd az amerikaiaktól is kikaptak. A csoport első helyét végül a dél-amerikaiak szerezték meg, miután legyőzték az északiakat, akiknek ez volt az első veresége a világbajnokságon. Így már nincs veretlen együttes a mezőnyben.

Ami az elődöntőket illeti: 17 órától az olimpiai bajnok brazilok Szerbiával, 21.15-től pedig a címvédő lengyelek az Egyesült Államokkal meccselnek majd a fináléba kerülésért.

Közben pedig Japánban ma megkezdődött a női világbajnokság is, egyelőre különösebb meglepetés nélkül.

FÉRFI RÖBLABDA VB (BULGÁRIA, OLASZORSZÁG)
3. kör, I-csoport:
Brazília – Oroszország 3:2
Egyesült Államok – Oroszország 3:0
Brazília – Egyesült Államok 3:0
A csoport végeredménye: 1. Brazília, 2. Egyesült Államok, 3. Oroszország

J-csoport:
Olaszország – Szerbia 0:3
Lengyelország – Szerbia 3:0
Olaszország – Lengyelország 3:2
A csoport végeredménye: 1. Lengyelország, 2. Szerbia, 3. Olaszország

A további program:
Elődöntő, szeptember 29., szombat
17:00 Brazília–Szerbia
20:30 Lengyelország–Egyesült Államok
Szeptember 30., vasárnap
17:00 Bronzmérkőzés
20:30 Döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik