Röplabda: a CEV-kupa nyolcaddöntője csak az első lépés volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 16:04
Rég nem látott bravúrt értek el szerdán női klubcsapataink a CEV-kupában, miután a Fatum-Nyíregyháza kettős győzelemmel, a Swietelsky-BRSE pedig aranyjátszmával harcolta ki a nyolcaddöntőbe jutást. Az UTE sem állt ettől távol a női Challenge-kupában, de végül elvesztette az aranyszettet, csütörtökön azonban ugyanitt a Vasas-Óbuda, míg a férfi CEV-kupában a Vegyész RC Kazincbarcika öregbíthetik tovább a sportágban a magyarok hírnevét.

Kevés párharcban volt annyira egyértelmű a továbbjutás kérdése a női CEV-kupában, mint a Fatum Nyíregyháza és a svájci Düdingen összecsapásánál. A nyírségiek kettős győzelemmel masíroztak be a tizenhat közé, ahol a BL-ből kiesett francia Mulhouse lesz az ellenfelük.

A csapat liberójátékosa, Tóth Fruzsina szerint a nagyszerű nyíregyházi nyitások mellett az is fontos volt, hogy igazi csapatként küzdöttek a visszavágón a továbbjutásért.

„Felkészültünk belőlük, mindenki tudta a dolgát és maximálisan oda is tette magát – nyilatkozta a 2017-es Eb-t is megjárt liberó. – Igyekeztünk egyértelműsíteni az ellenfélben, hogy itt ne számítsanak meglepetésre. Próbáltak ugyan rajtunk fogást találni, de ez nem jött össze nekik. A következő fordulóból is tovább akarunk jutni, ám egyelőre még nincs túl sok információnk a riválisról.”

Hollósy László vezetőedző a jó nyitásokat emelte ki, a párharcot pedig nagyon simának nevezte. Örült továbbá annak is, hogy fiatal játékosainak is lehetőséget tudott adni.

„A sikert még inkább felértékeli az, hogy a második játszmát követően, amikor már matematikailag is eldőlt a továbbjutás, úgy döntöttünk, azoknak a játékosoknak is lehetőséget adunk, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Az pedig külön öröm, hogy köztük volt három olyan nyíregyházi nevelésű játékos, Tóth Fruzsina, Tóth Dalma és Szabó Lili, akik mindannyian még húsz év alattiak, és velük is magabiztosan nyertük a harmadik szettet” – összegezte a mérkőzés tapasztalatait a csapattal idén Magyar Kupát nyerő tréner.

Szép ajándékot tettek a nyíregyházi röplabdás lányok a karácsonyfa alá
Szép ajándékot tettek a nyíregyházi röplabdás lányok a karácsonyfa alá

Fantasztikus játékkal, aranyjátszma után jutott a női röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjébe az ukrán Himik Juzsnyijjal szemben a Swietelsky-Békéscsaba, melynek szakmai igazgatója, Kormos Mihály adott interjút az MRSZ honlapjának.

„Nagyon fontos volt az eleje, öt szettlabdát sikerült hárítani, óriási labdamenetek zajlottak. Mindkét oldalon voltak nagyon szép védekezések, néha pici szerencsével is vegyítve, de fantasztikusnak tartom azt a munkát, amit ebben a szakaszban blokkban vagy épp mezőnyben végeztünk, ez meg is határozta az egész meccs végkimenetelét.”

Ezen a találkozón mutatkozott be a BRSE-ben a montenegrói válogatott Tanja Bokan is, akinek játéka sokat lendített az együttesen.

„Olyan kisugárzása van, mint nagyon kevés játékosnak, és ez erőt adott a többieknek is. A csapat pedig az első perctől kezdve bízott benne, hitt benne. Mindenki sokkal magasabb szintű röplabdát tudott játszani, mint az elmúlt időszakban, tényleg nagyon sokat jelentett az ő személye. Az első játszma megnyerése nagyrészt neki is köszönhető, de a többiek is olyan lendülettel és pontossággal röplabdáztak, hogy összességében nem is kellett akkora extrát beletennie ebbe a mérkőzésbe.”

A csabaiak következő ellenfele, a nyolc közé jutásért a Grózer Dórát is a soraiban tudó svájci Pfeffingen lesz.

„Nagyon bízom a csapatban, szeretnénk természetesen bejutni a nyolcba. Onnantól pedig nem mondom, hogy bármi lehetséges, ám ha nagyon összeállunk és jól játszunk, akkor akár a legjobb négyig is el tudunk jutni!” – tette hozzá a szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik