Női röplabda: négyen is szerződést hosszabbítottak Kaposváron

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 12:14
Kalmár Viktória, Hegyi Bianka, Kump Aliz és Tóth Jázmin is megállapodott a klubvezetőséggel, így a következő idényben is Kaposvár élvonalbeli női röplabdacsapatában játszik. 

„Akik az elmúlt években figyelemmel kísérték az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapatának játékosmozgását, jól tudják, hogy a klub vezetői nemcsak a felnőtt magyar válogatottak és a külföldi klasszisok leigazolását tartották fontosnak a közönségszórakoztatás és a kiemelkedő eredménye elérése miatt, hanem fiatal, tanulni és fejlődni akaró reménységek is helyet kaptak az együttes keretében. Nem lesz ez másként a 2020–2021-es évadban sem“ – fogalmaz a klub közleménye. „Akik az elmúlt években figyelemmel kísérték az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapatának játékosmozgását, jól tudják, hogy a klub vezetői nemcsak a felnőtt magyar válogatottak és a külföldi klasszisok leigazolását tartották fontosnak a közönségszórakoztatás és a kiemelkedő eredménye elérése miatt, hanem fiatal, tanulni és fejlődni akaró reménységek is helyet kaptak az együttes keretében. Nem lesz ez másként a 2020–2021-es évadban sem“ – fogalmaz a klub közleménye.

A négy fiatal a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely növendéke, és az elmúlt évadban mindannyian megmutatták, hogy lehet rájuk számítani az edzéseken és éles helyzetekben is.

„A somogyi megyeszékhelyen a koronavírus-járvány kitörése előtt több mint 320 lány röplabdázott, és az elmúlt évadban a Kaposvári Röplabda Akadémia összesen tíz korosztályos csapatot versenyeztetett végig a különböző bajnokságokban. A mennyiség mellett egyre fontosabb tényező lesz újra a minőség, és az extraligás felnőttcsapat vezetőinek nem titkolt célja, hogy az előttünk álló években a RÖAK minél több növendéke kapjon helyet a nagyok között. Szasa Nedeljkovics vezetőedző továbbra is folyamatosan figyeli az akadémia legtehetségesebb játékosait, és nem titok: aki megérdemli, az előtt továbbra is nyitva áll a felnőttcsapat kapuja” – olvasható.

A Kaposvár 2020–2021-es keretéből eddig nyolc név ismert: Tálas Zsuzsanna, Tatjana Matics, Szpin Renáta, Szűcs Kinga, Kalmár Viktória, Hegyi Bianka, Tóth Jázmin, Kump Aliz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik