Női röplabda: két helyet javított a válogatott a CEV-ranglistán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 16:42
Javított helyezésén a World Grand Prix harmadik csoportját hibátlan teljesítménnyel megnyerő magyar női röplabda-válogatott az Európai Röplabda-konföderáció, azaz a CEV ranglistáján. A férfiak továbbra is 30. helyen állnak.

A női válogatottunk a 17. helyről a 15. pozícióba lépett előre. Immár megelőzi Azerbajdzsánt, Szlovákiát és Romániát, ugyanakkor az Európa-ligát megnyerő Ukrajna a mieink elé került. A magyarok 28 pontot kaptak a WGP harmadik vonalának megnyeréséért, míg az ukránok 32-t az El-sikerért.

Csapatunk várhatóan még előbbre léphet, akár a 12. helyig, hiszen a ranglista még nem mutatja az idei Európa-bajnokság eredményét, ellenben a kalkulációba még beszámít a négy évvel ezelőtti Eb, amelyen válogatottunk nem vett részt. Az aktuális rangsorban az őszi Eb-csoportellenfeleink közül Németország a negyedik, Lengyelország a kilencedik, Azerbajdzsán a 16.

Az előrelépés amiatt is örömteli, mert a következő női Európa-bajnokság selejtezőjének beosztását ezen lista alapján készítik el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik