Nöi röplabda Eb: kialakult a 24 csapatos mezőny

Vágólapra másolva!
2019.01.09. 20:25
A selejtezők szerdai lezárultával kialakult az augusztusban és szeptemberben sorra kerülő, magyar társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye.

A tornára a négy rendező ország, Magyarország, Szlovákia, Törökország és Lengyelország válogatottja mellett az előző kontinenstorna legjobb nyolc együttese – Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország és Bulgária – már korábban biztosította részvételét. Hozzájuk csatlakoztak szerdán a hat selejtezőcsoport első és második helyezettjei.Magyarország, Szlovákia, Törökország és Lengyelország válogatottja mellett az előző kontinenstorna legjobb nyolc együttese – Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország és Bulgária – már korábban biztosította részvételét. Hozzájuk csatlakoztak szerdán a hat selejtezőcsoport első és második helyezettjei.

Az Eb-résztvevőket a január 23-i, isztambuli sorsoláson négy darab hatcsapatos csoportba sorsolják úgy, hogy a házigazdák biztosan hazai pályán szerepelnek. A hatosok első négy helyezettje jut be a nyolcaddöntőbe, amelynek mérkőzéseit még négy helyszínen vívják. A negyeddöntőket Lengyelországban és Törökországban rendezik, míg az elődöntőknek és a helyosztóknak Ankara ad otthont.

Az Eb-t – melyen először szerepelhet 24 csapat – augusztus 23. és szeptember 8. között rendezik, Budapesten kívül Pozsonyban, Ankarában és Lódzban.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG MEZŐNYE
MAGYARORSZÁG, Szlovákia, Törökország, Lengyelország, Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország, Bulgária, Belgium, Görögország, Horvátország, Ukrajna, Franciaország, Portugália, Finnország, Spanyolország, Románia, Svájc, Észtország, Szlovénia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik