Női röplabda Eb: a címvédő és a házigazdák jutottak a döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 20:40
Lejátszották Ankarában az elődöntőket a magyar-lengyel-szlovák-török közös rendezésű női röplabda Európa-bajnokságon. A világ- és Európa-bajnoki címvédő Szerbia az olaszokat, a házigazda Törökország a másik rendező lengyeleket legyőzve jutott be a fináléba.

Elsőként a tavalyi világbajnokság döntőjének visszavágóját játszották le, ahol azonban nem sikerült a visszavágás, mert csakúgy, mint egy éve, ezúttal is 3:1-re nyert a szerb válogatott, amely már 2:0-ra is vezetett. Érdekesség, hogy a meccs legeredményesebb játékosa az olasz Paola Ogechi Egonu lett 26 ponttal, míg a túloldalon Tijana Boskovics 22-ig jutott.

Hasonló volt a forgatókönyv a két rendező találkozóján is: a négyes döntő házigazdái, a törökök simán nyerték az első két szettet a lengyelek ellen, aztán viszont simán elvesztették a harmadikat. A negyedik elején is a vendégek voltak jobbak, de 13:11-es vezetésüket követően a hazaiak sorozatban hat pontot szereztek, s ezt az előnyt már nem tudta ledolgozni az ellenfél, így Törökország 16 év után, története során másodszor jutott be a fináléba (két éve bronzérmes lett).

Érdekesség, hogy a törökök 2003-ban is hazai pályán voltak döntősök, ám akkor ott kikaptak a lengyelektől. Most azt a Szerbiát kellene legyőzniük vasárnap az első Európa-bajnoki címükért, amelytől a csoportmérkőzések során 3:1-es vereséget szenvedtek.

 

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Elődöntő (Ankara):
Szerbia–Olaszország 3:1 (22, 21, –21, 20)
Törökország–Lengyelország 3:1 (17, 16, –14, 18)

Döntő (szeptember 8., Ankara):
18.30 Szerbia–Törökország
Bronzmérkőzés:
16.00 Olaszország–Lengyelország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik