Női röplabda BL: nem sikerült a bravúr a Vasasnak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 20:41
null
A Vasas nem bírt a világ legjobb csapatával (Fotó: Török Attila)
A Vasas Óbuda 3:0-ra kikapott a klubvilágbajnok olasz Coneglianótól a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, csütörtökön Érden.

A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett, éppen az előző idényben BL-döntős Conegliano otthonában kapott ki 3:2-re. A magyar bajnokcsapatot a második fordulóban a francia Nantes győzte le 3:0-ra, míg a sorozat 2018-as finalistája, a román Alba Blaj 3:1-re nyert Érden. A franciák elleni idegenbeli mérkőzésen egy szettet nyerte a Vasas. A Conegliano ezzel szemben veretlenül állt a csoport élén.

Az olasz sztárcsapat játékerejét jelzi, hogy a májusban elveszített BL-döntő óta minden sorozatot figyelembe véve egyetlen vereséget szenvedett: egy decemberi bajnokin – a Kínában aratott klubvilágbajnoki győzelme után négy nappal – a Perugia otthonában kapott ki 3:2-re. Azóta 11 mérkőzésen mindössze egyetlen játszmát veszítettek Daniele Satarelli tanítványai.

A csütörtöki összecsapáson az olaszok több meghatározó játékosa, így a világbajnok amerikai Kimberly Hill, a vb-ezüstérmes olasz Paola Egonu, illetve az olimpiai negyedik holland Robin De Kruijf is pihent. Az így is világsztárokkal megtűzdelt Conegliano az első játszmában semmi kétséget nem hagyott afelől, melyik a jobb csapat, és simán, mindössze húsz perc alatt került előnybe.

A második felvonásban jobban teljesített a fővárosi együttes, a játékrész derekáig a szlovák Mária Kostelanská vezérletével tartotta a lépést ellenfelével, a BL-ezüstérmes azonban a hajrá előtt ritmust váltott és kétszettes előnybe került.

A harmadik periódusra is megmaradt az olaszok jókedve – a cserejátékosok folyamatosan énekeltek és táncoltak a számukra kijelölt zónában –, és bár az elején a Vasas vezetett, a Conegliano elsősorban kiválóan játszó centereinek köszönhetően fordított, és összességében 70 perc alatt sima győzelmet aratott.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek olasz válogatott centere, Raphaela Folie volt 19 ponttal.

A Conegliano sikerével biztosította helyét a negyeddöntőben, ahova az öt csoportelső mellett a három legjobb második jut.

A magyar bajnok a zárófordulóban, február 18-án a román Alba Blaj csapatával játszik Nagyszebenben.

NŐI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ
D-CSOPORT
Vasas Óbuda–A. Carraro Imoco Conegliano (olasz) 0:3
(–12, –19, –13)
Érd, 900 néző. V: Murulo (észt), Kovalcsuk (ukrán).
Vasas: Kostelanská 8, Kalicsanyin 3, Kjelstrup 9, Török 2, Abdulazimova 2, Ana Tiemi 2. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Villám L., Bleicher, Gyimes 4, Dékány 1, Ambrosio, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak.
Conegliano: Sorokaite 11, Folie 19, Enweonwu 8, Geerties 9, Ogbogu 11, Wolosz 2. Csere: De Gennaro (liberó), Botezat, Gennari 1. Vezetőedző: Daniele Santarelli.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 1:0, 3:3, 5:10, 6:14, 11:24. II. játszma: 0:2, 3:4, 3:6, 6:8, 9:9, 12:14. 15:19, 17:19, 17:23, 19:24. III. játszma: 4:2, 6:8, 8:15, 13:17, 13:24.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– A legfontosabb az volt, hogy jól védekezzünk, aztán abból támadjunk. Talán kicsit többre számítottam a csapatomtól, de feszített időszakot élünk, nagyon keményen dolgozunk, készülünk a kupadöntőre. Ismét megtapasztalhattuk, milyen ilyen erős csapat és topjátékosok ellen játszani. Igyekeztünk, ám nem találtuk meg igazán a ritmusunkat.
Daniele Santarelli: – Nagyon örülök a győzelemnek, mert nem egyszerű idegenben játszani egy edzés után. A hétvégén Olasz Kupa-döntőt vívtunk, most meg itt szerepeltünk. Kevés hibával szinte nagyszerűen támadtunk. Lehetőséget adtam azoknak, akik kevesebbet játszanak, és készen is voltak a mérkőzésre. Minden győzelem fontos, az élen állunk, és az olasz bajnokságra koncentrálhatunk.

Szerdán játszották: C.S.M. Volei Alba Blaj (román)-Nantes VB (francia) 3:1

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Conegliano 14 pont, 2. Nantes 9, 3. Alba Blaj 6, 4. Vasas 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik