Női röplabda: a Vasas otthon, a Békéscsaba idegenben nyert

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 21:47
null
Hazai pályán kapott ki a Nyíregyháza (Fotó: Dodo Ferenc/Kelet-Magyarország)
A Vasas könnyedén győzte le a vendég DVTK-t a női röplabda Extraliga szombati játéknapján. A másik mérkőzésen a Békéscsaba jóval nagyobb küzdelemben győzött Nyíregyházán.

 

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
Vasas Óbuda–DVTK 3:0 (14, 11, 13)
Folyondár utca, 150 néző. V: Szabó P., Halász T.
VASAS: Nogueras 1, Török 9, Kalicsanyin 7, Popovic-Gamma 19, Takács D. 9, Ambrosio 2. Csere: Juhár, Mihály D. (liberók), Kiss G. 5, Fábián, Tettamanti 1, Strunjak 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak.
DVTK: Sitku 2, Horton 3, Kiss E. 1, Beddingfield 4, Kovács E. 2, Szajkó 5. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók), Kundrák 5, Egri 1, Mészáros. Vezetőedző: Toma Sándor.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Úgy alakult, ahogy terveztük, örülök, hogy megszereztük mindhárom pontot. Remekül nyitottunk, amivel nagy nyomás alá helyeztük a DVTK-t, így a blokkunk és a védekezésünk is fel tudott készülni az ellenfél támadásaira. A védekezés-visszatámdásban mutatott teljesítményünkkel különösen elégedett vagyok.



Fatum Nyíregyháza–Swietelsky-BRSE 1:3 (19, -18, -27, -22)
Nyíregyháza, 500 néző. V: Jámbor, Árpás.
FATUM: Najdics 2, Radosová 21, Lászlop 2, Lacombe 14, Vaszileva 14, Ortiz 11. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 6, G. Francesco., Fuchs. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
BRSE: Glemboczki 17, Grudina 5, Koseková 3, Vander Weide 15, Pekárik 6, Drpa 17. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 1, Cicic 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Gratulálok a Békéscsabának! Nagyon színvonalas meccsen kerekedett felül rajtunk az ellenfelünk. Nívós, közönségszórakoztató röplabdával állt elő a két csapat. Sok, ki nem kényszerített hibánk volt, ami picit a koncentráció hiányának betudható. Tudtuk, hogy nem nyerünk meg minden meccset a bajnokságban, ennek is eljött az ideje, hogy vereséget szenvedtünk. Ebből sokat kell tanulnunk, ki kell javítani a hibákat, hogy innentől újra győzelemmel hagyhassuk el a pályát.
Tóth Gábor:
– Nagyon jó minőségi, röplabdát láthattak a nézők. Sokat készültünk a mérkőzésre, taktikailag már az első szettben is fegyelmezetten játszottunk, de akkor hosszú labdameneteket rendre elveszítettük, ebből volt egy kis problémánk. A második szettben aztán összeállt a játékunk. Gratulálok a Nyíregyházának is! Ez a párosítás mindig rangadó, nem várok mást a továbbiakban sem.

Az élcsoport: 1. Swietelsky-BRSE 11 pont/4 mérkőzés, 2. 1. MCM-Diamant Kaposvár 9/4, 3. Fatum Nyíregyháza 6/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik