Női röpi: továbbjutott a Békéscsaba a Challenge-kupában

JÁVOR PÉTERJÁVOR PÉTER
Vágólapra másolva!
2019.12.18. 19:44
null
Szettet sem veszített a Békéscsaba (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
A Békéscsaba kettős győzelemmel nyolcaddöntőbe jutott a női röplabda Challenge-kupában.

 

LENDÜLETET VEHETNEK
Molcsányi Rita: – Már a rigai mérkőzésen bizonyította a lett csapat, hogy hiába fiatalok, mégis harcosak, jó képességű játékosok. Ezért tudtuk, hogy a hazai találkozó sem lesz könnyű. Most a lényeg az volt, hogy jó játékkal, magabiztosan nyertünk. Persze ehhez kellett, hogy az edzéseken sokat gyakoroljuk és kiküszöböljük azokat a hibákat, amiket korábban rendre rontottuk. Ha így folytatjuk, és a jövőben is hasonló felszabadult játékot nyújtunk, akkor ismét lendületet vehetünk. A mai mérkőzés jó kezdőlépésnek ígérkezik.

Mondhatnánk, nyugodt előjellel készülhettek a békéscsabaiak, hiszen az első találkozón, Rigában 3:1 arányban legyőzték a lett bajnokot. Ám, ha azt nézzük, hogy az utóbbi időben milyen rossz sorozatot produkáltak a viharsarkiak, némileg aggódhattak a helyiek. Ezúttal még az is a házigazdák hátrányára volt írható, hogy sérülés, illetve egészségügyi probléma miatt hiányzott az amerikai feladó, Ashley Evans, valamint Szedmák Réka, illetve a fiatal kettes számú liberó, Rády Boglárka, akinek az utánpótlás válogatottnál volt jelenése. Az első szettben a békéscsabai játékán mégsem látszottak meg ezek a negatív előjelek, ugyanis „laza” 22 perc alatt behúzták a játékrészt. Egy újabb 21 perces menet után pedig azt is elkönyvelhette a BRSE, hogy továbbjutott az idei CEV Kupa sorozat soros állomásán. A harmadik szett már örömjátékot hozott, különösen a mindössze 17 éves Boskó Ágnesnek, aki élete első felnőtt mérkőzésén léphetett pályára. Ja igen, és ez a szett mindössze 18 percig tartott. Mire véget ért a találkozó, az is kiderült, hogy a békéscsabaiak a jövő évi folytatásban a szlovén Calcit Volley Kamnik együttesével mérkőznek meg oda-visszavágó alapon a nyolc közé jutásért.

RÖPLABDA, NŐI CHALLENGE KUPA
1. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT), VISSZAVÁGÓ

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABAI RSE–RIGAS VOLEJBOLA SKOLA (lett) 3:0 (16, 13, 8)
Békéscsaba, 600
néző. Vezette: Martin Janakiev, Philippe Weinberger (bolgár, svájci)
BÉKÉSCSABA: Jerkov 9, PEKÁRIK 14, Dapic 10, Klaric 10, BODNÁR 13, FÁBIÁN 6. Csere: MOLCSÁNYI (liberó), Boskó. Edző: Vasja Samec Lipicer
RIGAS
: Reknere 1, Kjasile 3, Ozola 1, LEVINSKA 14, Kramena 1, Hrapane 2. Csere: Zvaigzne, Tiltina (liberók), Ergle 3, Pridatko 2, Ignatjeva. Edző: Andrejs Odinokovs
Az eredmény alakulása. 1. szett:
3:1, 8:2, 13:4, 15:10, 20:13. 2. szett: 3:0, 5:5, 17:10. 3. szett: 2:0, 6:1, 17:4.
Továbbjutott: kettős győzelemmel, 6:1-es összesítéssel a Békéscsaba.
MESTERMÉRLEG

Vasja Samec Lipicer:
– Ha a két mérkőzés közötti különbséget elemzem, akkor az a csarnok, Jerkov és a feladó. Míg Lettországban meg kellett küzdenünk a sötét teremmel is, addig most más körülmények között igazi harcosokként küzdöttünk, és most megfogtuk a szerváikat is. Mosolyogtunk és élveztük a játékot. Ez lehet a siker kulcsa a folytatásban.
Andrejs Odinokovs:
– Profi csapat volt az ellenfelünk, amelyik pénzért játszik, mi pedig fiatal csapatként, a játék öröméért röplabdázunk. Elégedett vagyok a csapat játékával. Első alkalommal szerepeltünk ilyen rangos kupában és elmondhatom, hogy jó úton haladunk.

KORÁBBAN
Jenyiszej Krasznojarszk (orosz)–UTE
3:2 (–25, –16, 14, 21, 5)
Krasznojarszk, 650 néző. V: Tomec (szlovén), Kolehmainen (finn)
JENYISZEJ: Kulikova 12, Azanova 10, Szimonova 3, Szamojlova 13, Peretyatko 3, Frolova 13. Csere: Pesztova, Scseglova (liberó), Drpa 16, Voronyina 1, Jevtyejeva, Piszarevszkaja 2. Vezetőedző: Andrej Petrov.
UTE: Sánchez 12, Carabali 11, Lacombe 8, Kojdová 16, Nikic 18, Bagyinka 3. Csere: Maurer (liberó), Ancsin, Yurtsever, Manninger 2, Nagy V. Vezetőedző: Kántor Sándor.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 6:8, 16:15, 21:20. II. játszma: 3:8, 12:16, 14:21. III. játszma: 8:4, 16:6, 21:9. IV. játszma: 8:5, 16:11, 21:15. V. játszma: 5:2, 10:3, 12:4.
MESTERMÉRLEG
Kántor Sándor: – Úgy jöttünk ide, hogy mindent megteszünk a továbbjutásért. Nagyon jól játszottunk az elején, aztán sajnos közbeszólt egy sérülés. Emelt fővel utazhatunk haza. Köszönjük a szurkolóinknak, akik ilyen messzire, Szibériába is elkísértek minket.
Továbbjutott:
a Jenyiszej Krasznojarszk, kettős győzelemmel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik