Női röpi: Tatjana Matics marad Kaposváron

O. F.O. F.
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 12:42
null
Tatjana Matics továbbra is a Kaposvár játékosa marad
Tálas Zsuzsanna után újabb alapemberrel hosszabbított szerződést az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata, így az egyre gyarapodó közönség az új szezonban is az egyesület színeiben láthatja majd Tatjana Maticsot. A 31 esztendős szerb nyitásfogadó-ütő összes eddigi klubjában belopta magát a szurkolók szívébe, alázatos, csupa szív játékkal segítette együtteseit a célok elérésében. Az elmúlt évadban így volt ez Kaposváron is.

Tanja Matics több száz szerb élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött, a patinás Szpartak Szabadka korábbi csapatkapitányaként 2015 nyarán érkezett hazánkba, és előbb két éven át játszott Békéscsabán, majd két szezont húzott le Nyíregyházán. A csabaiakkal mindent megnyert, amit csak itthon lehetett: a bajnokságban és a Magyar Kupában is két-két elsőséggel gazdagodott, emellett egy Közép-európai Liga elsőséget is begyűjtött. A nyíregyháziakkal két alkalommal hódította el a Magyar Kupa-trófeát, és 2018-ban, illetve 2019-ben is bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol végül ezüstéremmel zárt.

A tapasztalt röplabdázó ezek után, pályafutásának újabb állomásaként Kaposvárt választotta, így újra együtt dolgozhatott korábbi edzőjével, Szasa Nedeljkoviccsal. A 2019–2020-as idényben elért eredményekre mindenki büszke lehet, de mivel az ismert okok miatt váratlanul félbeszakadt, majd véget is ért a pontvadászat, mindenki kettőzött erővel szeretne majd újra munkába állni.

„Hirtelen lett vége mindennek, nehéz volt az a pár nap, amikor át kellett állnunk a napi edzésmunkáról a karanténra. Én hazautaztam, és március 18-tól heteken át a lakásomban tartózkodtam. Kicsit olyan volt, mintha megállt volna az élet, és sajnálom, hogy mindenki belekerült ebbe a helyzetbe. Boldog vagyok, hogy a következő szezonban is Kaposvár sikeréért küzdhetek majd, és nagyon várom, hogy újra elkezdjük a közös munkát a lányokkal” – mondta Tatjana Matics.

KAPOSVÁRT IS A SZÍVÉBE ZÁRTA

„Egy kis településen nőttem fel Szabadka mellett, ahol az általános iskolában nem volt túl sok választásom, így 11 éves koromban elkezdtem röplabdázni, persze akkor még nem gondoltam, hogy egyszer profi sportoló leszek. 15 éves voltam, amikor immár középiskolásként a Szpartak Szabadka igazolt játékosa lettem. Ez a klub az ország egyik legelismertebb utánpótlás nevelő bázisa, amely számos későbbi ismert és válogatott sportolót adott az országnak. Középiskolás éveimben ott pallérozódtam. Majd 18 éves koromban kerültem fel a felnőtt kerethez. Érdekesség, hogy Szasa Nedeljkovics vezette akkor a csapatot, tehát nála mutatkoztam be az élvonalban. Nyolc felejthetetlen évet húztam le Szabadkán, számos nagy siker részesen lehettem.

Több szezonon át voltam a gárda csapatkapitánya. Nehéz eldönteni melyik volt a legsikeresebb idény. Szívesen emlékszem vissza a 2014-esre, amikor az elődöntőben a jóval esélyesebb Crvena Zvezda csapatát vertük ki, a döntőben pedig csak a Bajnokok Ligája-induló Vizura Beograd állított meg bennünket. Nagyon jó szívvel gondolok vissza Békéscsabára, mert mindent megnyertünk, amit meglehetett. Ezután úgy éreztem, hogy változásra van szükségem, és Nyíregyházán is megtaláltam a számításaimat Megszerettem azt a várost is, az ott élő embereket és a klubomat is, és nagyon örültem annak, hogy kétszer is megnyertük a Magyar Kupát. Kaposvárt ugyancsak a szívembe zártam, így nem volt kérdés, hogy ha marasztal a klub, akkor aláírom az új szerződést”– nyilatkozta a szerb klasszis.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik