Női röpi Extraliga: újabb ötszettes Vasas-siker a döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 21:45
A Vasas a második mérkőzést is 3:2-re nyerte a kupagyőztes Nyíregyháza ellen a női röplabda Extraliga döntőjében, szerdán. A Békéscsaba 3:1-re legyőzte az Újpestet a bronzcsatájában, a párharc második így összesítésben szintén 2–0-ra vezet.

A hétfői első mérkőzésen a Vasas nagy csatában, öt szettben nyert a nyírségiek ellen, akik így a párharc kiegyenlítéséért léptek pályára. A kupagyőztes Nyíregyháza kispadján automatikus eltiltása miatt nem lehetett ott az előző összecsapás végén kizárt vezetőedző, Hollósy László, aki a lelátón ült. Helyettesítésére az egyébként az NB I-es DVTK-nál dolgozó Toma Sándort kérték fel.

Az első felvonás szoros küzdelmet hozott, a kanadai Danielle Brisebois vezette hazaiak azonban a végjátékban több extra megoldást is bemutattak, így ők kerültek előnybe.

A második szettben a vendég Vasas akarata érvényesült: mindkét együttes viszonylag alacsony hatékonysággal támadott, de a fővárosi csapat kilencszer mutatott be pontot érő blokkot, elsősorban ennek köszönhette egyenlítését.

A harmadik játszma jó nyíregyházi játékot hozott, a hazaiak meggyőző különbséggel kerültek ismét előnybe. A negyedik etapra megint fordult a kocka, a Vasas újra jobban röplabdázott – elsősorban a mezőnymunkája javult Jakub Gluszak vezetőedző tanítványainak –, így döntő szettre mentette ezt az összecsapást is.

A rövidített felvonásban mindkét csapat feszülten játszott, de a játszma közepén a Vasas előnybe került. A hajrára a kupagyőztes együttes utolérte riválisát (13–13), de így is az óbudaiak nyerték a 135 perces összecsapást, s egy lépésre kerültek történetük hatodik bajnoki címétől.

Az UTE–Békéscsaba összecsapás végig egyoldalú volt, az újpestiek csak a harmadik szettben voltak egyenrangú partnerei az előző öt idényben bajnok viharsarkiaknak.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a BRSE montenegrói ütőjátékosa, Nikoleta Perovics volt húsz ponttal.

A harmadik mérkőzést pénteken rendezik Békéscsabán.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda 2:3 (21, –19, 17, –22, –14)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Vasas javára.
A HARMADIK HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Újpesti TE–Swietelsky-Békéscsabai RSE 1:3
(–18, –14, 23, –19)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Békéscsaba javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik