Emelt fővel búcsúzott a magyar női röplabda-válogatott

ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (BAKI)ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (BAKI)
Vágólapra másolva!
2017.09.24. 18:14
null
Emelt fővel búcsúzott a magyar női röplabda-válogatott (Fotó: cev.lu)
Harmadik mérkőzését is lejátszotta az azeri–grúz közös rendezésű Európa-bajnokságon női röplabda válogatottunk. Csapatunk Németország ellen játszott élet-halál mérkőzést az Eb-n való továbbjutásért, és hatalmas csatában végül veszített, így befejezte a küzdelmeket a kontinenstornán.

 

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT

NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3:1 (21, –19, 21, 18)
Baki,
500 néző. Vezette: Krticka (cseh) Sodja (osztrák)

Németország: Geerties 8, Schölzel 8, Lippmann 19, Fromm 5, Pettke 6, Hanke 13. Csere: Dürr (liberó), Poll 6, Kemmsies, Stigrot 2, Grosser, Gründing 3. Szövetségi kapitány: Felix Koslowski

Magyarország: Nagy E. 4, Bokorné Liliom 6, Szakmáry 25, Dobi 9, Bleicher, Dékány 19. Csere: Szpin (liberó), Török, Soós 2, Villám. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni
Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:5, 5:9, 14:10, 14:14, 20:17, 24:20. II. játszma: 4:8, 9:9, 9:13, 11:16, 13:21, 14:22, 18:22, 19:24. III. játszma: 3:0, 5:8, 6:10, 13:13, 16:15, 20:18, 24:21. IV. játszma: 8:5, 12:5, 14:9, 16:10, 16:13, 21:13, 22:18, 24:18.

Alberto SALOMONI, a magyar válogatott szövetségi kapitánya

– Meglátása szerint hogyan búcsúztak az Európa-bajnokságtól?
– Jó meccset játszottunk, a lányok mindent megtettek a győzelemért. Ha összességében értékelek, az azeriek nagyon erősek, szóval nem mi játszottunk rosszul ellenük, hanem ők voltak jók. A lengyelek és németek ellen voltak esélyeink, hogy megváltoztassuk a játékot. Az ilyen meccseken azonban tizennégy tapasztalt játékosra van szükség.

– Mit mutat a jövőre nézve ez az Eb?
– Fontos lépcsőfok volt, jó mag alakult ki, de a jövőben nagyobb keretre van szükség. A felkészülésünk teljesen más volt, mint a World Grand Prix-sorozat előtt. Akkor minden rendben volt, volt időnk, lehetőségünk a munkára. Az Európa-bajnokság előtt már kevesebb volt adott mindebből, a klubmunkához is alkalmazkodnunk kellett. Azt gondolom, ezekről beszélni kell, mert ha mindez adott, másként is alakulhatott volna. Most viszont ez a reális eredmény.

– Lejár a szerződése. Mik a tervei?
– Egyeztetnem kell a szövetséggel, és szükségem van némi mentális pihenőre, mert nagyon hosszú volt a nyár, és kezdődik a szezon a Békéscsabával.

– Akar kapitány lenni?
– Meglátjuk. Még sok mindenről kell beszélgetnünk.

Mivel sajnos Tálas Zsuzsanna bokasérülése komolyabb volt a reméltnél, így nem számíthatott rá a németek ellen Alberto Salomoni. A kezdőbe így Bleicher Réka kapott bizonyítási lehetőséget feladóként, akinek ez azért nem újdonság, hiszen a vb-selejtezőkön, például a horvátok elleni győzelemnél is az alapcsapat tagja volt.

Nem is ijedt meg a feladattól, ennek köszönhetően remekül kezdték a mieink a meccset, s az első szünet után vezettek négy ponttal. Sajnos ezután alaposan megszerváltak minket a németek, és még a szett közepe előtt fordítottak. Szerencsére a mieink nem hagyták magukat lerázni és Szakmáry Gréta vezérletével tartani tudták a lépést. Sajnos azonban idővel így is leszakadtunk, és végül négy szettlabdája is volt a németeknek, amiből a másodikat értékesítették (25:21).

Jól kezdtünk a második játszmában is, és az első szünetben négy pont volt a mieink előnye, de sajnos a folytatás is ugyanúgy alakult: 9:9-nél egalizáltak a németek. Ezek után azonban megint a mieink percei következtek: ismét sikerült ellépni, ráadásul a németek csapatjátéka eléggé össze is zuhant, úgyhogy nyolc ponttal is megugrottak a mieink Dobi és Szakmáry pontjaival. 22:14-nél megint jött a „szokásos” hullámvölgy, azonban négynél sikerült megállítani a rohamot. Végül öt szettlabdánk is volt és Dékány Bernadett ászával sikerült egalizálni a szettarányt (19:25).

A harmadik felvonás rémisztően indult (0:3), de aztán parádésan folytatódott: s az első szünetben már nekünk volt hárompontos előnyünk. A szett közepén aztán jött a német zárkózás – a blokkjuk javult fel nagyon – és 13:13-nál egyenlítettek, a második szünetre pedig át is vették a vezetést. Egy-két pontnál többel azonban nem tudtak meglépni, csak a legvégén, amikor három szettlabdájuk is volt, és sajnos az elsőt ki is használták (25:21).

A negyedik játszma már tényleg élet vagy halál kérdése volt a mieinknek. És sajnos ez volt az első olyan játszma, amikor a németek vezettek az első technikai szünetben. Érezhetően lendületét vesztette a csapat, el is fáradtak a mieink, ami némileg a lebonyolításnak is betudható, hiszen míg a mieink három nap alatt már a harmadik meccsüket játszották, addig a németek csak a másodikat, s volt egy szünnapjuk is. A pihenő után ráadásul sorozatban újabb négy német pont született, s ekkor elúszni látszott a meccs. Hat volt közte a második szünetben, ekkor a mieink sorozatban három pontot szereztek, s felcsillant a remény, de egy német időkérés után visszaállt a különbség. Sikerült egyszer megint visszazárkózni négyre, de már csak a szett végén, és végül a hat mérkőzéslabdájából már az elsőt értékesítette a német csapat (25:18).

Válogatottunk ezzel búcsúzott az Európa-bajnokságtól, amelyen a 15. helyen végzett.

VÉLEMÉNYEK

SZAKMÁRY Gréta, a magyar válogatott ütőjátékosa: „A német edzőnek muszáj volt lecserélnie a csapatát, azaz nagy harcra késztettük őket. Nekik pozitív volt, hogy folyamatosan frissítettek, nekünk erre annyira nem volt lehetőségünk, de mindent kiadtunk magunkból, és nagyon jó mérkőzéssel zártuk az Európa-bajnokságot, büszke vagyok a csapatra. Nagyon sok fiatal csatlakozott az idén a válogatotthoz, ők belekóstoltak a nemzetközi játékba, két év múlva pedig úgy vehetnek részt a hazai Eb-n, mint akik ebben a légkörben, mezőnyben jártasak."

BLEICHER Réka, a magyar válogatott fogadójátékosa: „Óriási lehetőségként éltem meg, hogy végigjátszhattam a meccset, próbáltam az eséllyel élni. Összességében szerintem javuló játékot mutattunk, az azeriek ellen azért döcögött a játékunk, mondjuk ők fizikai fölényben is voltak. A lengyelek ellen már kifejezetten jó játékot mutattunk, kár, hogy Zsuzsi megsérült, mert ha nem, szerintem meglett volna a meccs. A németek elleni pedig tipikus harmadik mérkőzés volt, fáradtak voltunk, de azt hiszem, kihoztuk magunkból a maximumot. A pozitívumokból lehet és kell építkeznünk. Hatalmas utazás volt az elmúlt öt hónap ezekkel a lányokkal, igazi közösség alakult ki.”

Szasa NEDELJKOVICS, a magyar női bajnok Békéscsaba korábbi trénere: „Az első három játszmát jó minőségben hoztuk, viszont sajnos a negyedik játszmában fizikailag és mentálisan elfogytunk, pedig jól felkészültünk, és látszott, hogy nem annyival jobb nálunk ez a német válogatott. A nyitásfogadás a kulcsa mindennek, ez a legjobban a második játszmában működött. Sok új röplabdázó szerepelt a keretben, tovább kell fejleszteni ezeket a fiatal játékosokat, mert szép jövő áll előttük.”

PERCRŐL PERCRE

NEGYEDIK JÁTSZMA

Vége a meccsnek, és vége a magyar szereplésnek is az Európa-bajnokságon. 3:1
25:18 Geerties
nagyszerű ütését nem tudtuk hárítani.
24:18
Játszmalabda, mert Nagy Eszter átnyúlt a másik térfélre...
23:18 Soós
egészen kiváló elütése éppen befért a sarokba. Jó volt a németek blokkja, Dékány ezúttal nem tudott elütni mellette.
22:17 Dékány Bernadett
nagyon hajt, ezúttal is pontot ért el. Geerties ütése hosszúra szállt.
22:15
Szép volt Dékány ütése, aztán Török jó nyitása után hosszú játék alakult ki, amelynek a végén Lippmann szerzett pontot.
21:14
Ez így már kevés lesz, hiszen Dobi a hálóba ütött. Óriási magyar mentések után végül Dobi sánca volt kiváló.
20:13
Nagyon megy el az a bizonyos hajó... Lippmann ütése jött ki a sáncunkról, majd a következő játékban is Schölzel ért el pontot.
18:13 Hanke,
a kalapács megint lecsapott... Óriásit mentettek utána a németek, és sajnos a pontot is megcsinálták egy kiváló sánc után.
Német időkérés.
16:13
Kiváló blokkal három pontra feljöttünk.
16:12
Újabb magyar pont után Szakmáry kiválóan nyitott, nem is tudták visszaadni.
Technikai idő.
16:10
Szép Dobi-pont után oroszlánként harcolnak a lányok, de utána aztán Gründing remekül ütött pontot.
Magyar időkérés.
15:9
Blokkolt Dékány-ütés után hat pont a németek előnye.
14:9 Két remek blokk után szereztünk pontot, Szakmáry tette oda magát. Elemi erejű német ütés után növelték az előnyüket.
13:8 Hankét
valahogy meg kellene állítani, mert kiválóan üt közbe... Aztán szép pontot értünk el Szakmáry révén.
12:7 Végre! Soós
szép ütése hozott pontot. Dékány nyitása remek volt, kapaszkodtunk feljebb.
12:5 Dékány
ütése elszállt, Lippmann nyitását pedig nem tudtuk rendesen fogadni.
10:5
Úgy tűnik, elfáradtunk, növelték az előnyüket a németek. Aztán tovább növelték, mert a sáncunkról kipattant a labda.
Technikai idő.
8:5 Dékány
a hálóba csapta a labdát.
7:5 Geerties
vette észre, hogy a térfelünk közepe üres, be is ütötte. Dékány ütését nehezen szedték össze a németek, aztán elrontották.
6:4
Ez megzavarta Lippmannt, aki a hálóba nyitott. Poll ügyes pöccintése a németeknek hozott pontot.
Alberto Salomoni gyorsan időt is kért, nehogy elmenjenek a németek.
5:3 Dobi
ütését Poll blokkolta, nem volt jó helyzet, lássuk be. Aztán Lippmann nyitása ászt ért.
3:3 Dékány
ezúttal is kiválóan ütött el a blokk mellett. Szakmáry nyitása hosszúra szállt.
2:2 Poll
pontja után, elhibázták a nyitást a németek, egyenlő.
1:1
Rossz nyitásunk után szereztek vezetést a németek, de Dobi ütésével egyenlítettünk.
Elkezdődött a negyedik játszma.

HARMADIK JÁTSZMA

25:21 Ezt elrontottuk, a németeké a játszma. 2:1
24:21 Hanke
helyzetfelismerése játszmalabdát hozott a németeknek.
Magyar időkérés.
23:21
Hálóba ütötték a németek a nyitást, de utána nem sikerült egyenlíteni...
22:20
Nem adjuk fel, némi szerencsével blokkról szerzett pontot Szakmáry. Villám nyitása után Schölzel ütötte be.
21:19 Nagy Eszter
ismerte fel remekül a lehetőséget, és feljöttünk egy pontra. Lippmann kíméletlen volt, eszméletlenül beütötte.
20:18 Dékányt
nem törte le a dolog, ezúttal pontot ért el. Geertis nagy ütése sajnos kipattant a blokkunkról.
19:17 Dobi
kiváló ütésével jöttünk közelebb, majd Török nyitása után Dékány a német blokkba verte a labdát.
18:16
Óriási ütésváltások után mi jöttünk ki jól az egészből, Szakmáry szerzett pontot. Utána mindjárt nyithatott is, de sajnos széleset.
Magyar időkérés.
17:15
Rossz nyitásfogadásunk után növelték előnyüket a németek.
Technikai idő.
16:15 Lippmann
nyitásával nem tudtunk mit kezdeni, egyenlítettek. Dékány ütése hosszú lett, vezetnek a németek.
14:15 Szakmáry
nem hagyta magát zavartatni, hogy nem ment az ütés, megint próbálkozott, és ebből már pont lett. Akárcsak Hanke játéka után.
13:14
Rendkívül hosszú labdamenet után egyenlítettek a németek. Dobi azonban nem hagyta annyiban, szép pontot ért el.
12:13 Poll
nyitásrontása után nem tudtuk menteni a következő játékban Poll ütését.
11:12 Szakmáryt
kétszer is blokkolták, a másodiknál már a térfelünkre hullott a labda. A következő nyitás után Liliomot sáncolták.
9:12 Hanke
nyithatott is, mindjárt ászt érően. Másodszorra viszont már nem találta el a pályát. Kellett.
8:11 Szakmáry
mozdulatára kevés a szó, csodásan pöccintett a sánc mögé. Hanke viszont úgy üt, mint egy vad kalapács. Ezúttal is jól.
7:10 Dobi
ütése hosszúra szállt, de már hálóba értek a németek, miénk a pont. Hanke mindenkit állva hagyott, olyan hirtelen ütött a hátsó sarokba.
6:9 Lippmann
aztán nem adja föl... Kétszer nem sikerült neki, harmadszorra beütötte. Dékány szerencsés ütése után három pont lett az előny.
Technikai idő.
5:8 Lippmann
is nyitást rontott.
5:7 Szpin
nagy mentése után Szakmáry üthetett, ő pedig a sánc mellett remekül játszotta meg a labdát. Sajnos az újabb nyitás hosszú lett.
4:6 Hanke
ütése hosszúra szállt, átvettük a vezetést. Liliom szép nyitása után Dobi bombázott be egy labdát a pontért.
4:4
Nagyszerű Liliom-nyitás után már csak egy pont lett a hátrány, sőt már annyi sem, mert antennát fújt a bíró.
4:2 Fromm
ütése jött le a blokkunkról, sajnos pályán kívülre. Szakmáry nagyon okos ejtése után kapaszkodtunk vissza.
3:1
Rendesen megindultak a németek, megint Lippmann ütött pontot. Aztán hálóban a nyitásuk, megvan az első magyar pont.
2:0 Geerties
ütése után vezetéshez jutottak a németek, amelyet mindjárt meg is dupláztak Lippmann blokkja után.
Elkezdődött a harmadik játszma.

MÁSODIK JÁTSZMA

19:25 Megvan a játszma, sikerült az egyenlítés! 1:1
19:24
Jónak tűnt a magyar nyitás, de Poll kiválóan ütött el keresztbe. Dékány nagy ütése után a blokkról pattant ki, játszmalabda!
18:23 Szakmáry
ütését blokkolták, feljöttek négy pontra. Nagy Eszter ütése lepattant a német kezekről, és már nem tudtak menteni.
Magyar időkérés.
17:22 Poll
csinált pontot egy ügyes helyzetfelismerés után a hálónál. Dékány ütése a blokkról jött vissza a térfelünkre.
15:22
Villámgyors játék után Dobi Dürr-re ütött, meglett a pont. Aztán Dobi nyitott hosszan.
14:21 Szakmáry
nyitásával nem tudtak mit kezdeni a németek, aztán ugyanő nyitott a hálóba.
13:20
Szép volt Szakmáry ütése az üres sarokba, majd újabb pontot szereztünk Dékány révén.
13:18 Rossz magyar nyitás után kapaszkodtak a németek Stigrot révén.
Német időkérés.
11:18
Kettőt is cseréltek a németek, de így sem tudták menteni Szakmáry életerős ütését.
11:17
Most jól játszik a magyar csapat, Dékány ütése pedig a blokkról jött le nekünk kedvezően.
Technikai idő.
11:16 Lippmann
óriási ütése Szakmáry kezéről pattant a német térfélre.
11:15 Hosszú labdamenet után Schölzel nagyon biztosan ütött keresztbe. Poll nyitása után Szakmáry blokkról lepattanó labdája után szereztünk pontot.
10:14 Hanke
nyitását órási mozdulattal mentettük, majd Liliom ütése után magyar pont következett.
10:13
Újabb magyar pont, mert Schölzel a hálóba ért. Utána Dékány nyitása majdnem jó volt, de aztán kicsivel out lett.
Német időkérés.
9:12 Lippmann-nak
készítették elő az ütést, ő azonban nem találta el a játékteret.
9:11 Dékány
szép ütése után újból nálunk az előny, majd mindjárt ő ment nyitni, és jól nyitott, Geerties ütése szállt hosszúra.
9:9
Challenge után a németeké lett a pont, pedig úgy tűnt, csípte a labda a németek kezét... Aztán mindjárt egyenlítettek is, mert Pettke nyitását nem tudtuk fogadni.
Újabb magyar időkérés.
7:9 Geertis
nem csak az ütésében bízik, ezúttal pontot érően ejtett. Jönnek fel a németek, Fromm ütött szép pontot.
5:9
Úgy tűnt, nem lesz jó Liliom ütése, de a blokkról kipattant a labda. Hosszú labdamenet után Hanke küldte a labdát az üresen hagyott hátsó részére a pályának.
Magyar időkérés.
4:8 Dékány
megint szenzációsan ütött éppen a sarokba.
4:7 Dékány
ügyes ütése után kettő lett az előny, majd gyorsan három, mert Geerties hosszút ütött.
4:5 Szakmáry három németet is becsapott egyetlen pontért, de aztán Dobi sajnos a hálóba nyitott.
3:4 Dobi
remekül vette észre, hogy nincs sánc, két kézzel beütötte. Szpin nagyot mentett, de ez nem zavarta Pettkét abban, hogy egy remek keresztütéssel szépítsen.
2:3 Lippmann
ütését sáncolta Dobi és Szakmáry egyesült erővel. Lippmann ezúttal nem hibázott, szépítettek a németek.
1:2 Dékány
ütése után sikerült az egyenlítés, majd Liliom nyitott ász értékűen.
1:0 Elkezdődött a második játszma,
mindjárt egy rettentően hosszú labdamenettel, amelynek a végén a németeké lett a pont.

ELSŐ JÁTSZMA

25:21 Vége az első játszmának, a németeké az előny. 1:0
24:21
Egy játszmalabdát mentettünk, de utána Liliom túlságosan előrejött a hátsó sorból, így a németeké a 25. pont.
24:20 Szakmáry
szép pontjával elértük a húsz pontot, majd Lippmann tökéletes ütött a vonal közelébe. Játszmalabda.
23:19 Nagy Eszter
révén kapaszkodtunk, de Lippmann nagyon jól ütött...
22:18 Schölzel
ütése volt remek, majd Hanke nyitását nem tudtuk fogadni.
20:18 Geerties
nagyon okos ejtésével háromra növelték előnyüket a németek, majd jött a félelmetes Pettke, de ezúttal jól védekeztünk, Szakmáry pedig bebombázta.
19:17 Dobi szép ütésével egy pontra feljöttünk, majd Török nyitása után Dékány ütését blokkolták.
18:16 Szakmáry
remek nyitásával nem tudtak mit kezdeni a németek, majd a második nyitása is jó volt, felépíthettük a támadásunkat, de Dékány kicsivel outra ütött.
17:15 Lippmann
nyitása remek volt, utána azonban Szakmáry remek ütése pályán kívül pattant a blokkról.
Techikai idő.
16:14 Bleicher
szerzett volna ravasz pontot, de beleért a hálóba.
15:14 Szakmáry
kétszer is üthetett, és másodszorra kiegyenlített! Nem tartott sokáig, mert Fromm nagyon bevágta a térfelünkre.
14:13 Dékányt
még egy hármas blokk sem állíthatta meg, Fromm ütése pedig kint volt, nem hiába kértük ki a challenge-et.
14:11 Szakmáry
szerzett pontot, majd Nagy nyitása után sajnos Lippmann nagyszerű ütéssel növelte a németek pontjainak számát.
Újabb magyar időkérés.
13:10
Kettővel vezettek Fromm ejtése után, Liliom ütése viszont a sáncról a magyar térfélre pattant.
11:10 Lippmann
pontjával megint egyenlítettek a németek, Szakmáry ejtését megmentették, majd Nagy ütését lesáncolták.
9:10
Jöhetett megint Hanke, és megint kiszerválta Szpint... Folytatta Denise Hanke, de végre megszereztük, és Dékány megcsinálta a pontot!
Magyar időkérés.
8:9 Hanke
remek nyitását nem tudtuk megszelídíteni. Hanke jöhetett újra, és ezúttal is nyerőt nyitott.
6:9
Egy óriási Pettke-ütés ment hosszúra, de nem bántuk. Azt viszont igen, hogy Bleicher nyitása hosszú lett.
Technikai idő.
5:8 Hanke
könnyűnek látszó labdát ütött a pályán kívülre.
5:7 Dékány
nagyon kicentizte, de jól tette, mert meglett a 6. pont. Liliomnak Bleicher adta fel szépen, ő pedig a sánc között szép pontot ütött.
5:5 Dobi
nyitása után Pettke ezúttal szélesre ütötte a labdát, vezettünk, de csak rövid ideig, mert Pettke ezúttal a pályán belülre ütött.
4:4 Pettke
jó ütése után megint vezetéshez jutottak a németek, de aztán Dékány ütött jól, csakhogy megmentették. Liliom ütése ellen azonban már semmit nem tudtak tenni.
3:3 Liliom
elhibázta a nyitást, majd szerencsére Fromm outot ütötött, így újra egyenlő.
2:2 Fromm
ütése lejött a sáncunkról, de sajnos vonalon kívülre. Schölzel nyitása után Szakmáry remekül ütött el keresztbe.
1:1 Gyors pontváltással indult a meccs, a magyar vezetésre Lippmann válaszolt.

Elkezdődött a mérkőzés, a magyar csapat piros-feketében, a német fehér-feketében játszik.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

1 Szakmáry Gréta, 2 Tóth Fruzsina, 3 Szpin Renáta, 5 Czina Kata, 8 Tálas Zsuzsanna, 9 Dékány Bernadett, 11 Soós Nikolett, 13 Villám Lilla, 14 Dobi Edina, 15 Liliom Rita, 16 Nagy Eszter, 17 Bleicher Réka, 21 Török Kata.

ELŐZMÉNYEK

A mérkőzésen várhatóan nem játszhat Tálas Zsuzsanna, akinek a lengyelek elleni csatában kifordult a bokája (mivel már nem volt cserelehetőség, Alberto Salomoni szövetségi kapitány így nem is tudta lehozni őt). A feladó kihagyta a délelőtti edzést, a bokáját kezelték, s arról beszélt, vélhetően délután eldől, pályára léphet-e, míg az olasz szakember még a tréning előtt jegyezte meg, valószínűleg nem számíthat rá. A hotelben pénteken apróbb balesetet szenvedő Bokorné Liliom Rita csapatkapitány (rányitották a lábára az ajtót, így sérült meg a nagylábujja) végigcsinálta a gyakorlatok nagy részét, az ő szereplése valószínűnek tűnik.

A csapat a meccsnapokon megszokott koreográfia szerint könnyed, átmozgató munkát végzett. A játékosok elszántan, határozottan készültek, a végén a közös tapsból is érezhető volt, a társaság azt teszi délután, amit Salomoni a második fellépésünk után már beharangozott: all-int kell mondani, azaz mindent egy lapra feltéve küzdeni a győzelemért.

A képlet egyszerű, és mégsem az: ha a magyar válogatott kikap, akkor biztosan elbúcsúzik a rájátszásról szövögetett álmaitól, mert a csoport negyedik helyén végez. Amennyiben nyer, akkor meg kell várni a hétfői Azerbajdzsán–Németország mérkőzés eredményét. Valamelyest furcsa, hogy így elhúzzák a csoportkör lebonyolítását: ennek az az oka, hogy az A és a C jelű négyes meccseit is a National Gymnastics Arenában játsszák, s mivel három összecsapás fér bele egy napi programba, mindkét kvartett küzdelmei hétfőn zárulnak le.


NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT (Baki)

16.00: Azerbajdzsán–Lengyelország
18.30: Németország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
B-CSOPORT (Tbiliszi)
15.00: Grúzia–Fehéroroszország
18.00: Horvátország–Olaszország
C-CSOPORT (Baki)
13.30: Bulgária–Törökország
D-CSOPORT (Ganja)
15.00: Belgium–Szerbia
18.00: Csehország–Hollandia

Az állás: 1. Lengyelország 2 nyert meccs (5 pont), 2. Azerbajdzsán (1 meccs) 1 (3), 3. Németország (1) 0 (1), 4. Magyarország 0 (0)
Elsőként a több nyert meccs határozza meg a sorrendet, utána a „rangsoroló pontszámítás” jön. Ebben a 3:0 és a 3:1-es győzelem 3 pontot ér, a 3:2-es siker 2 pontot jelent. A 2:3-as vereség 1 pontot jelent, míg a 1:3 és a 0:3 0 pontot ér.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik