Női röpi Eb: egy csoportban a belgákkal és a törökökkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 15:27
A társrendező belgákkal, valamint a törökökkel is egy csoportba került az Eb-résztvevő magyar női röplabda-válogatott, méghozzá Antwerpenben.

Csoportunk negyedik tagja az Azerbajdzsán–Szlovákia playoff mérkőzés továbbjutója lesz. Utóbbi páros tagja közül bármelyik reális célkitűzésként verhető és megelőzhető lesz a csoportkörben, márpedig ez továbbjutást érne a nyolcaddöntőbe. A csoportelsők automatikusan jutnak be a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyen végzők ezért még keresztbejátszanak egymással.

A sportág 29. női kontinensbajnokságát szeptember 26. és október negyedike között rendezik meg, a belgák mellett a hollandok lesznek a másik házigazdák.

„Nagyon pikáns helyzet alakult ki az által, hogy a házigazda belgákkal és a törökökkel is azonos csoportba kerültünk, ugyanis a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban mindkét rivális nemzeti csapatánál dolgozott már, ráadásul elképzelhető, hogy az első meccset éppen a belgák ellen vívjuk majd egy fantasztikus csarnokban, ahová rengeteg néző fér be" – nyilatkozta a távirati irodának Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

Megjegyezte: az Európai Röplabda Szövetség elnöke, André Meyer beszédében többször is kiemelte a magyarokat, akik 27 év után jutottak ki újra a kontinensviadalra. Hozzátette, a szövetség célja, hogy a magyar csapat a továbbjutást érő harmadik helyen végezzen a csoportba, azaz bekerüljön a legjobb 12 közé.

Jan de Brandt szövetségi kapitány az MRSZ elnökéhez hasonlóan reálisnak gondolja ezt a célkitűzést. Hozzátette, nagyon örül annak, hogy két korábbi csapatával került össze a válogatott.

NŐI RÖPLABDA, EURÓPA-BAJNOKSÁG 2015

A CSOPORTBEOSZTÁS:
A-CSOPORT (APELDOORN)

Hollandia, Olaszország, Lengyelország,
Franciaország-Szlovénia pótselejtező győztese
B-CSOPORT (ANTWERPEN)
MAGYARORSZÁG, Belgium, Törökország,
Azerbajdzsán-Szlovákia pótselejtező győztese
C-CSOPORT (ROTTERDAM)
Oroszország, Horvátország, Bulgária,
Ukrajna-Fehéroroszország pótselejtező győztese
D-CSOPORT (EINDHOVEN)
Szerbia, Németország, Románia, Csehország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik