Női röpi Eb: bolgár győzelemmel búcsúzott Budapest a tornától

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 21:16
A bolgár válogatott az azeriek felett aratott 3:0-s sikerrel negyeddöntőbe jutott a női röplabda Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján, a Papp László Budapest Sportarénában.

Két nyolcaddöntővel köszönt el Budapest a női röplabda Európa-bajnokságtól, a negyeddöntőket a lengyelországi Lódzban és a törökországi Ankarában rendezik meg.

Telt ház, sok ezernyi tomboló szurkoló, szoros szettek, tisztes hazai helytállás a világklasszis csapat ellen – ezt látta, aki televízión követte a Szlovákia–Olaszország nyolcaddöntőt a négy ország társrendezésében megvalósuló női röplabda Európa-bajnokságon. Fájhatott a magyarok szíve, hiszen ha a csoportjában ötödik helyezett válogatott eggyel előbb zár, akkor a világbajnok szerbeket hozta volna Budapestre.

Mivel azonban a csoportban ragadt, vasárnap délután Hollandia–Görögország és Bulgária–Azerbajdzsán mérkőzést rendeztek a Papp László Budapest Sportarénában. Egyik sem hozott meglepetést, sem izgalmakat: az Eb-ezüstérmes hollandok gyorsan lelépték a görögöket, míg az ellenünk 3:0-ra nyerő azeriek csak az utolsó játszmában szorongatták meg Bulgáriát. Ezzel a magyar főváros el is köszönt az Eb-től, hiszen a folytatásban Ankara és Lódz ad otthont az összecsapásoknak.

A világbajnok Szerbia egyébként Románián, Németország pedig Szlovénián jutott túl három szettben, és bár a hibázgató olaszok nem engedtek játszmát a szlovákoknak, azért megizzadtak ellenük, míg az oroszok négy játszmában léptek túl a belgákon. A nap meccsét a törökök és a horvátok vívták, a hősiesen küzdő horvátok az ötödik szettben 0:6-os kezdés után vezettek 12:11-re, de végül elmaradt a meglepetés.

RÖPLABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, NYOLCADDÖNTŐ
BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA
Hollandia–Görögország 3:0 (21, 23, 12)
Bulgária–Azerbajdzsán 3:0 (12, 16, 23)
ANKARA

Szerbia–Románia 3:0 (20, 17, 23)
Törökország–Horvátország 3:2 (24, –18, –31, 22, 14)
LÓDZ

Németország–Szlovénia 3:0 (21, 15, 20)
20.30: Lengyelország–Spanyolország
Pozsony

Oroszország–Belgium 3:1 (22, 15, –21, 22)
Olaszország–Szlovákia 3:0 (20, 23, 20)

NEGYEDDÖNTŐ
SZERDA

Szerbia–Lengyelország/Spanyolország
Törökország–Németország
Hollandia–Olaszország
Bulgária–Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik