Női röpi: Dékány Bernadett jól érzi magát Cannes-ban

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.08.28. 11:29
null
Dékány Bernadett ha teheti, egyedül is járja a várost (Fotó: Nemzeti Sport)
Remekül érzi magát Dékány Bernadett Cannes-ban, és azért dolgozik, hogy szeptemberben Francia Kupa-győzelemmel indítsa az idényt.

 

Dékány Bernadett egyébként sem az a sokáig alvó típus, sokszor hétkor ébred, és szinte sosem alszik délig. Mostanság viszont a „belső óráján” kívül más is kiugrasztja az ágyból. A válogatott röplabdázó augusztus 15-én érkezett meg Cannes-ba, amelyre már előzetesen is roppant kíváncsi volt, látva pedig...

„Egyszerűen gyönyörű, nem lehet betelni vele! – lelkendezett a 28 éves ütő, aki a Vasasban töltött másfél idény után a több játéklehetőség reményében kötelezte el magát a francia topcsapathoz. – Próbálom kihasználni a szabad délelőttöket és szabadnapokat, egyedül és csapattársakkal is járom a várost, amely tele van most turistákkal. Rengeteget számít a miliő, a klassz környezet.”

A filmfesztiváljáról is ismert település nem óriási, 15 perc alatt a város bármelyik pontjáról a tengerparthoz lehet érni. Dékánynak egyelőre ennyit sem kell mennie, hiszen ideiglenes apartmanjától – a véglegeset a klub egyelőre turistáknak adja ki – nagyjából félpercnyire fekszik a Földközi-tenger partja. A korábban Olaszországban és Romániában is légióskodó röplabdázónak az Antibes felé haladva felfedezett sziklás partok és rejtett strandok a kedvencei, de még lesz ideje jobban megismernie a környéket.

Az elmúlt két hétben új csapatával és a hatalmas csarnokkal már megbarátkozott. Negatív koronavírusteszt után utazhatott új állomáshelyére, ahol újabb teszt várt rá, a negatív eredmény után kezdhette el a munkát. A légiósok folyamatosan érkeztek, így egyelőre két csoportban, egymástól elválasztva dolgoznak a játékosok; talán a hétvégén már közös munkát vezényelhet az edző, Filippo Schiavo.

VISZLÁT, 25 ÉV UTÁN
Míg Dékány az érkezők egyike, a klub megválik egyik ikonjától, Victoria Ravvától (44). A grúz születésű, de francia állampolgár játékos 2015-ben vonult vissza, azóta a klub vezetőségében dolgozott. Ravva 1995-ben (!) érkezett Cannes-ba, majd két BL-t, 19 bajnoki és 18 kupaaranyat nyert az együttessel, mezszámát, a 12-est visszavonultatták.

Dékánynak könnyű dolga van, hiszen beszél olaszul, így könnyen kommunikál az olaszok alkotta stáb tagjaival.

„Minden nagyon profi, modern gépekkel vizsgáltak meg minket – folytatta a röplabdázó. – A hosszú leállás alatt labdával persze nem tudtam dolgozni, de amúgy végig készültem. Remek a csarnok, szeretek nagy termekben játszani, ráadásul a talaj is rendben van, parkettára tették le a taraflex borítást.”

Sok idejük nem lesz a felkészülésre, hiszen szeptember 19–20-án a Francia Kupa előző idényből elhalasztott négyes döntőjét vívják, éppen Cannes-ban: „Nincs veszítenivalónk, és nyerni akarunk, ám korai lenne kijelenteni, hogy sikerül is. Klassz volna hazai pályán szerzett kupasikerrel kezdeni az idényt.”

A 15 csapatos bajnokságban négy közé vágyik a Cannes, ezzel nagyjából végig is vettük a célokat, hiszen a következő évadban „csak” a francia porondon szerepel. A legutóbbi kiírásban a Bajnokok Ligája főtábláján vitézkedett a patinás klub, ám az ősztől nemhogy a BL-ben, sehol sem indul, mert a koronavírus-járvány miatt visszalépett a nemzetközi szerepléstől.

„Részben kár, mert mindig különleges motiváció a nemzetközi kupában is szerepelni, ám fogalmunk sincs, milyen lesz a járványhelyzet, szóval talán így járunk jobban – jegyezte meg Dékány Bernadett. – Nézegettem, melyik országból melyikbe nem lehet utazni, így azért nehéz lenne járni Európát...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik