Hosszabbítás: jönnek a bolond magyarok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.01. 20:14
A Nemzeti Sport szombati mellékletéből ajánljuk:

A világon az első női edző, aki csapatsportágban három olimpián irányította országa válogatottját. A férfiak egyeduralmát a szövetségi kapitányi poszton megtörő Kotsis Attiláné, a magyar röplabdasport egyik legnagyobb alakja, a puhányságot nem ismerő „inkvizítor” a 90. születésnapját ünnepli.

A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében Szabó Gábor készített interjút Kotsis Attilánéval, akinek nemcsak edzői pályafutása, a magánélete is mesébe illően alakult. Ízelítőül az első (és harmadik) férjéről, Kotsis Attiláról mesélt történet Gabi néni egyedülálló stílusában:

„Hogy nekem »kint« könnyebb legyen, arra jutottunk Attilával, hogy papíron elválunk. Persze ettől még ugyanúgy látogattam a kistarcsai internálótáborban, aztán amikor a belügynél azt mondták, nincs a neve a listán, még azt is gondoltam, hogy meghalt. Holott, mint később kiderült, Recskre vitték. A táborokat azután számolták fel, hogy 1953-ban Sztalin pajtás feldobta a bakancsát, és mindenki rohant jobbra-balra, amerre látott. Attilának, aki jogász volt, felajánlották, ha jelenteni fog, visszamehet a biztosítóhoz, ő viszont inkább maradt munkás a váci fakitermelésben. Fura egy helyzet… Egy éve voltam újra házas, és három hónapos volt a fiam, amikor megint hírt kaptam róla, és találkoztam is vele.”

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy…
…melyik volt az a meccs a világbajnokságok történetében, amelynek 22 pályára lépő játékosa közül 18-ról szobor készült.
…mivel foglalkozik manapság az a 11-szeres válogatott labdarúgó, akit a Grasshoppers ellen lőtt két mesebeli BL-gólja, és élete párja, Görbicz Anita miatt sokan irigyelnek. Interjú Vincze Ottóval.
…miként élt túl egy aortarepedést és egy agyvérzést a mindig elegáns egykori ferencvárosi vezető, Havasi Mihály.
…miként veszi fel a harcot a férfiakkal a szorítóban Győryné Tóth Zsuzsanna, aki az Európai Bokszunió végrehajtó bizottsági tagságára pályázik.
…a vívás, az ejtőernyőzés és az autósport után miért választotta a hosszútávfutást a Tankcsapda frontembere, városi félmaratonikon is induló Lukács László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik