Férfi röplabda KEL: váratlan Barcika-vereség hazai pályán

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2017.11.24. 20:49
null
Nem erre számítottak Kazincbarcikán
Rácáfolt a várakozásokra a Kranj, amely idegenben 3:1-re felülmúlta az esélyesebbnek vélt Kazincbarcikát a férfi röplabda Közép-európai Ligában.

A Kranj elleni mérkőzést követően már jobban érthettük, miért is beszélt arról Daniel Oravec, a Vegyész RC-Kazincbarcika edzője: nincsenek könnyű ellenfelek. A játéknap előtt a Közép-európai Ligában (KEL) ötödik helyen álló Barcika a tizenegy csapatos regionális sorozatban utolsó szlovén gárdát fogadta.

A rivális eddig négy mérkőzésen gyűjtött két pontot, míg a házigazda szárnyal a hazai versengésben, s a KEL-ben sem áll rosszul, szóval a vendégek győzelméhez kellett nagyobb fantázia, ehhez képest Oravec legénysége majdnem két óra alatt kikapott a sereghajtótól.

Már az első játszma intő jelként hatott, hiszen azt csak kisebb ráadással, 29:27-re nyerték meg a hazaiak. Alig kilencven perc alatt aztán az is eldőlt, hogy a kranjiak egy pontot biztosan elvisznek idegenből, hiszen a második és a harmadik szett is az övék lett. Ráadásul úgy, hogy csupán tíz játékossal érkeztek Kazincbarcikára.

Oravec hiába próbált változtatni az alapcsapaton, az együttes nem találta a ritmust, önmagához képest gyengén röplabdázott, aminek alig két óra alatt 3:1-es vereség lett az „eredménye". A Barcika minden sorozatot figyelembe véve először kapott ki az idényben otthon. Vasárnap az osztrák Waldviertelt kell legyőzni azért, hogy sorozatban ne a második vereség következzen.

FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA
ALAPSZAKASZ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA–OK TRIGLAV KRANJ (szlovén) 3:1
(29, –21, –22, –16)
Kazincbarcika, 400 néző. V: Peter Höger, Igor Porvaznik (szlovákok)
KAZINCBARCIKA: Paez Díaz 2, Milev 6, Banai 10, Szabó D. 10, Mészáros 12, Juhász P. 9. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kozsla, Toronyai, Blázsovics 10, Árva 2. Edző: Daniel Oravec
KRANJ: Kök 4, Mali 16, Rezar 14, Bregant 14, Luzovec 8, Macek 7. Csere: Toman (liberó), Tucen, Beravs. Edző: Saso Rop
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 16:15, 21:21. 2. játszma: 8:7, 14:16, 17:21.3. játszma: 2:8, 12:16, 19:21. 4. játszma: 6:8, 11:16, 13:21
MESTERMÉRLEG
Daniel Oravec:
– Sem nyitásban, sem pedig a széleken támadásban nem voltunk hatékonyak. Tragédia nem történt, persze nem esett jól a vereség, de vasárnap mindent megteszünk, hogy javítsunk a mérlegen.
Saso Rop:
– Lazán, okosan játszottunk a rutinos és jó hazaiak ellen. Ezúttal nem volt jó napjuk, de rászolgáltunk a győzelemre. Újoncok vagyunk a sorozatban, az első sikerünket arattuk, remélem, hogy szombaton is örülhetünk a találkozó után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik