Férfi röplabda BL: Barótiék előnyben, Pádárék hátrányban a negyeddöntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 17:46
null
Pádár Krisztián csapata kikapott a negyeddöntő első mérkőzésén (Fotó: AFP)
A Baróti Árpádot foglalkoztató lengyel Zaksa Kedzierzyn-Kozle nyert, Pádár Krisztián csapata, az orosz Fakel Novij Urengoj ugyanakkor kikapott a férfi röplabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai összecsapásán.

 

Az európai szövetség honlapja szerint Barótiék az orosz Kuzbassz Kemerovo otthonában, nagy csatában arattak ötjátszmás győzelmet úgy, hogy 2:1-es hátrányuk után a negyedik és az ötödik szettben is a minimális, kétpontos különbséggel diadalmaskodtak.

A magyar válogatott feladóátló végigjátszotta az összecsapást, és együttese második legeredményesebbjeként 18 pontig jutott, klubja honlapján pedig a mérkőzés legértékesebb játékosának választották.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Lengyelországban.

Pádárék a sorozat egyik legnagyobb esélyesét, az olasz Perugiát fogadták Szibériában, és szoros szettekben ugyan, de 3:1-es vereséget szenvedtek. Az ugyancsak válogatott ütőjátékos az egész mezőny legeredményesebb röplabdázója volt 21 ponttal.

Az olaszországi visszavágót – elméletileg – jövő kedden rendezik, ez a koronavírus-járvány miatt azonban még változhat.

Az elődöntőket március 24. és 26., illetve április 7. és 9. között játsszák, míg a finálét május 16-án vívják Berlinben.

RÖPLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Kuzbassz Kemerovo (orosz)–Zaksa Kedzierzyn-Kozle (lengyel) 2:3 (22, –24, 17, –26, –14)
Fakel Novij Urengoj (orosz)–Sir Sicoma Monini Perugia (olasz) 1:3 (–23, –21, 22, –21)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik