Férfi röpi NB I: egy lépésre a bajnoki címtől a Barcika

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 21:42
null
A Kazincbarcika a bajnoki cím kapujában (Fotó: VRCK/Tóth Milán)
Remek játékkal ismét győzött a Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a Fino Kaposvár ellen, így egy lépésre került a bajnoki címtől.

Kicsit tanácstalannak látszott Demeter György a második játszma derekán. Pontosabban, ő csak mondta, mondta a magáét játékosainak, akik viszont nem valósították meg az pályán az utasításokat.

„Támadjátok meg Páezt! Úgy ütitek a labdákat, mintha én ütném! Benne van az ász a játékban, tovább kell lépni!” – ezek hangzottak el két időkérés alkalmával, ám a Fino Kaposvár egyszerűen nem találta ellenszerét a Vegyész RC Kazincbarcika játékának a férfi röplabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén.

A Magyar Kupa-győztes, a döntő első mérkőzéséig az idényben Magyarországon veretlen Kazincbarcika ugyanis azt a remek játékot folytatta, amellyel néhány napja Kaposváron egyenlített.

Azon már meg sem lepődtünk, hogy a venezuela feladó, Carlos Páez szerváival csak ritkán tudtak mit kezdeni a kaposváriak, de a barcikai kapitány, Szabó Dávid is szórta a fogadhatatlan nyitásokat. Noha helyenként a Kaposvár is remekül védekezett, a játékelemért elsősorban a Kazincbarcikát illette a dicséret. A vendégek támadásaival nem lehetett elégedett Demeter mester, egyszer első számú feladóját, Keen Cameront is lekapta a pályáról, de néhány ponttal később visszacserélte őt Szabó Bence helyett. A hazai Szabó Dávid két parádés ászával alig ötven perc alatt 2:0-ra lépett el a Kazincbarcika.

A címvédő Kaposvár azonban megmutatta, az előzetesen gyengébbnek tartott játékoskeret ellenére nem véletlenül került döntőbe. A harmadik játszma java részében rendre vezetett, és akkor is állta a sarat, amikor a szett közepén egyenlíthetett volna a Barcika. Csakhogy a remekül játsszó Szabó Dávid lecsapásával mégis utolérte ellenfelét a házigazda, majd a vezetést is átvette.

Innentől pedig nem volt megállás: noha a Kaposvár tartotta magát, a Mészáros Dömötör vezette Kazincbarcika már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést.

A siker azt jelenti, hogy a kupagyőztes egyetlen győzelemre került attól, hogy megnyerje a bajnoki címet. Ráadásul mindezt hazai pályán teheti meg, hiszen a kaposvári teremhiány miatt a negyedik összecsapást ismét Kazincbarcikán rendezik meg.

„A látszat kicsit csal, nem volt ez annyira könnyű mérkőzés, a nyitásban, nyitásfogadásban volt különbség a javunkra. A harmadik szettben kicsit kiengedtünk, de szerencsére sikerült három játszmában nyertünk” – nyilatkozott a mérkőzés legjobbjainak egyike, Szabó Dávid.

RÖPLABDA
FÉRFI NB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA–FINO SE KAPOSVÁR 3:0 (18, 16, 22)
Kazincbarcika, 400
néző. V: Bátkai-Katona, Szabó P.
KAZINCBARCIKA: MILEV 10, Juhász P. 7, Páez 2, MÉSZÁROS D. 13, BANAI 5, SZABÓ D. 14. Csere: Dudás (liberó), Toronyai 1, Gebhardt N., Árva 2. Edző: Daniel Oravec
KAPOSVÁR: Bögöly 7, Vajda T. 2, Keen, Nikolov 3, Nagy J. 6, NAGY P. 14. Csere: Pápai (liberó), Kalmár 2, Horváth K. 3, Szabó Bence. Edző: Demeter György
Az eredmény alakulása. 1.játszma: 4:0, 8:3, 12:7, 18:12. 2. játszma: 4:1, 7:3, 10:4, 17:8, 19:13. 3. játszma: 1:4, 5:10, 13:14, 15:15, 19:17
MESTERMÉRLEG
Daniel Oravec:
– Az első és a második játszmában nagyon jól játszottunk, nagy erőket mozgósítottunk, és ezért fejben egy kicsit elfáradtunk. Emiatt lett a harmadik játszma szorosabb, de szerencsére a végjátékban ismét ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni.
Demeter György: – Gratulálok a Kazincbarcikának, mi rendkívül gyengén játszottunk.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1

4. mérkőzés, május 12: Kazincbarcika–Kaposvár, 17.30. 5. mérkőzés (ha szükséges), május 14: Kaposvár–Kazincbarcika, 18

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik