A klub pénteki sajtótájékoztatóján a szlovák szakember azt mondta, alaposan kielemezték az ellenfelet, hét-nyolc mérkőzésüket megnézték a párharc előtt.

„Hat-hét olyan képességű játékosuk van, akik valóban a legjobbak közé tartoznak. Ahhoz, hogy egy ilyen jó csapat ellen esélyünk legyen, végig tökéletesen, csak a röplabdára figyelve szabad játszanunk, nem kalandozhatunk el és csodálkozhatunk a görögökön vagy azon, hogy BL-meccsen vagyunk” – idézte az egyesület honlapja Kardost.

Hozzátette, ismeri a görögök mentalitását, és szerinte ha „egy kicsit sikerül rájuk nyomást helyezni, akkor meg lehet őket is lepni”.

Az együttes csapatkapitánya, Szabó Dávid kiemelte: jó érzés lesz nevelőegyesületével, a Kazincbarcikával pályára lépni a BL-ben, még ha nem is lehetnek olyan elvárásai, mint amikor az olasz Treviso vagy Trentino együttesében röplabdázott.

„Elértünk egy olyan színvonalat a VRCK-val, hogy el tudunk indulni egy ilyen sorozatban, és ez engem mindenképpen doppingolni fog hétfőn. A srácokon látszik, hogy bizonyítani akarnak a nemzetközi meccseken” – adott helyzetjelentést a szezont három győzelemmel kezdő csapatról Szabó.

Megfogalmazása szerint pozitívan állnak a hétfői találkozóhoz, bíznak benne, hogy ahogy múlt vasárnap a Közép-európai Ligában Zágrábban (3–1 a Mladost Zagreb otthonában), úgy Nyíregyházán is sikerül elérniük egy bravúros eredményt.

A mérkőzés abból a szempontból történelmi lesz, hogy magyar csapat korábban még nem vett részt a Bajnokok Ligájában. A párharc első mérkőzését hétfőn 19 órakor játsszák a nyíregyházi Continental Arénában, míg a visszavágóra október 17-én kerül sor Szalonikiben.