Egyetemi sport: kiemelkedő sportsikerek Kaposváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 20:17
Címkék
Az elmúlt tanév eredményei alapján a Kaposvári Egyetem érdemelte ki a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság összetett rangsorának második helyét. A mindeddig egyedülálló sikerből alaposan kivették a részüket a röplabdázók is. A sportolókat szerdán köszöntötték az intézmény Rektori Tanácstermében.

Hat egyetemi bajnoki cím, egyéniben és csapatban, valamint 15 sportágban saját edzések, megújult öltözők, kulturált környezet a sportoláshoz, és egy értékes trófea, ami az egyetemi bajnokságokban elért eredmények összesítése alapján került 2018-ban a Kaposvári Egyetem asztalára. Így összegezték az elmúlt tanév sportos történéseit a szerdai ünnepségen. A somogyi oktatási intézmény a Testnevelési Egyetem mögött végzett a második helyen a MEFOB összetett rangsorában, ami kiemelkedő eredménynek számít. A sikeres szereplésből a sportolók mellett a felkészítők is kivették a részüket, akiknek egy fogadás keretén belül mondott köszönetet az egyetem vezetése. Szávai Ferenc rektor kiemelte: a négy karral működő Kaposvári Egyetem korábban nem volt sportos egyetem, most mégis azzá vált.

ÉRDEKES SZÁMOK

Néhány évvel ezelőtt úgy fogalmaztak a kaposvári röplabdás sportvezetők, hogy a somogyi megyeszékhelyen a röplabda az a sportág, amely a leginkább összehangolható az egyetemi sporttal és az egyetemi elképzelésekkel. A női klub 2011 óta áll szoros együttműködésben a Kaposvári Egyetemmel, és a 2016-ban lejárt szerződést újabb öt esztendőre hosszabbították meg. Ráadásul az egyesület 2012 óta viseli névadóként is az oktatási intézmény nevét, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem néven indulva, nem kis országos média-nyilvánosságot adva ezzel az egyetemnek. Napjainkban három játékos és négy korábbi NB I-es röplabdázó, jelenleg fiatal akadémiai edzőnő hallgatója az egyetemnek. A Fino férficsapata ugyancsak fontosnak tartja, hogy játékosai tanuljanak: a mostani keretből hat játékos hallgatója a kaposvári campusnak.

A kaposvári campus pezsgő sportéletéhez infrastrukturális fejlesztésekre is szükség volt. Szeptember óta új sportpálya, valamint megújult öltözők várják a diákokat. Ezeket az újításokat pedig külön elismerték a „Sportlétesítményekért” díjjal az elmúlt évben. Kaposvár alpolgármestere, Dér Tamás kiemelte: az intézményben zajló sportszakmai munka példaértékű lehet valamennyi kaposvári számára.

A Kaposvári Egyetem sportsikereiben oroszlánrészt vállaltak a röplabdázók. A somogyi megyeszékhely a sportág egyik hazai fellegvára, és ez a MEFOB-döntőkön is kiderült: a Fino és az 1. MCM-Diamant játékosaival megerősített együttesek 2018-ban is ott voltak a legjobbak mezőnyében. A fiúcsapat egymás után harmadszor lett egyetemi bajnok, a hölgyek pedig az előkelő második helyet szerezték meg. Ráadásként tavaly nyáron címvédéssel zárult a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság strandröplabda döntője. A Rák Rebeka, Horváth Alexandra alkotta duó a tanulás mellett az edzésekre is nagy hangsúlyt fektetett, ami elengedhetetlen volt az újabb sikerhez.

A Kaposvári Egyetem polgáraira komoly kihívások várnak majd a tavasszal is. Ilyen lesz például a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő terep akadályfutó verseny, de a hírek szerint a somogyi megyeszékhely szeretne majd otthont adni az egyetemi-főiskolai röplabda országos döntőnek is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik