Rio 2016: magyar hőstett, Józsa Gábor ájult futón segített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.16. 12:23
Józsa Gábor magyar hosszútávfutó segített a női maratonin elájuló spanyol Alessandra Aguilarnak.

Józsa Gábor és Csere Gáspár a helyszínen nézte végig a női maratoni futást a riói olimpián. A spanyol Alessandra Aguilar 27 kilométernél, Józsáék előtt összeesett, sportolóink pedig nem haboztak, rögtön a futó segítségére siettek.Józsa Gábor és Csere Gáspár a helyszínen nézte végig a női maratoni futást a riói olimpián. A spanyol Alessandra Aguilar 27 kilométernél, Józsáék előtt összeesett, sportolóink pedig nem haboztak, rögtön a futó segítségére siettek.

„Láttam, hogy Aguilar lent is marad – mondta el az M4 Sport honlapjának Józsa Gábor. – Azonnal odafutottam, és átugrottam a kordonokon. Felhívtam a közeli rendezők és katonák figyelmét rá, kértem, hogy hívjanak orvost. A közelben álló nézőktől szereztem vizet, és Csere Gáspár segítségével izotóniás italt is. Locsoltam a lány haját, nyakát, próbáltam hűteni. A nézők közül megjelent egy orvos, és neki segítettem, amiben tudtam addig, amíg a mentők megérkeztek.”

Alessandra Aguilar az eset után közösségi oldalán megnyugtatta szurkolóit.

„Semmi gond nem volt, aztán huszonhét kilométernél egyszer csak elsötétült minden, elájultam. A nagy meleg miatt volt az egész (az orvosok később meg is állapították, hogy az olimpikon hőgutát kapott). Köszönöm az aggódást és a rengeteg jókívánságot, minden a legnagyobb rendben van!”

Józsa Gábor és Csere Gáspár augusztus 21-én vasárnap, magyar idő szerint 14.30-kor áll rajthoz maratoni futásban.

AUGUSZTUS 21., VASÁRNAP
14.30: atlétika, férfi maratoni (Csere Gáspár, Józsa Gábor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik