Rio 2016: Lochte Twitteren kért bocsánatot a tettéért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 19:29
Újabb fejezetéhez érkezett a Lochte-krimi, ezúttal azonban már úgy néz ki, hogy befejeződik a történet, mert az eset főszereplője, Ryan Lochte péntek délután bocsánatot kért Twitter-oldalán.

Mint azt korábban összefoglaltuk, Ryan Lochte és három társa azt állította, hogy vasárnap hajnalban fegyvert fogtak rájuk, és kirabolták őket Rióban, amikor taxival tartottak hazafelé egy buliból. Később azonban egyre bonyolultabb lett a történet, kiderült, hogy nem támadták meg a sportolókat, sőt épp az amerikai úszók randalíroztak.

Az óriási botrányt kavaró sztori kapcsán előbb az Egyesül Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) kért bocsánatot a brazil emberektől és Riótól, most pedig a hatszoros olimpiai bajnok is megszólalt.

Lochte bocsánatot kért amiatt, mert nem volt elég „alapos és őszinte" a történtekkel kapcsolatban. Elmondása szerint „el lehetett volna, és el is kellett volna kerülni az incidenst". Sokkal felelősségteljesebben kellett volna viselkednie, és felelősséget vállalnia a történetben játszott szerepét illetően. Állítása szerint „értékes leckét tanult meg", és a hosszú leírásban többször is bocsánatot kért.

A riói olimpia szóvivője, Mario Andrada egyébként elfogadta, és nagyra értékeli a bocsánatkérést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik